Exfolierea chimică îmbunătăţeşte aspectul pielii
Cum funcţionează
Mai întâi, pielea este curăţată în profunzime cu un agent de curăţare, care contribuie şi la reducerea excesului de sebum. De asemenea, exfolierea chimică se efectuează cu ajutorul produselor care conţin acizi, mai exact AHA- acidul alfa hidroxilic şi BHA- acidul beta hidroxilic. Din prima categorie fac parte acidul glicolic, acidul malic, acidul lactic, acidul citric şi acidul tartaric, iar din a doua categorie, acidul salicilic. Aceste soluţii contribuie la refacerea ţesuturilor şi la întinerirea pielii.
La ce este utilă
Exfolierea chimică are o serie de beneficii asupra pielii
- diminuează imperfecţiunile pielii (riduri, cicatrici, coşuri etc.);
- stimulează secreţia de colagen;
- reduce vizibilitatea punctelor negre;
- elimină excesul de sebum;
- tratează anumte tipuri de acnee;
- estompează petele maronii cauzate de administrarea anticoncepţionalelor sau cauzate de sarcină;
- îmbunătăţeşte aspectul pielii în acele locuri în care a fost afectată de razele UV;
Exfolierea chimică dă rezultate foarte bune în cazul persoanelor care au pielea deschisă, însă şi persoanele cu tenul măsliniu pot opta pentru această procedură.
Pregătirea pentru tratament
Înainte de exfolierea chimică, specialistul va dori să ştie ce alte tratamente ai mai făcut în trecut. De asemenea, o trecere în revistă a afecţiunilor de care ai suferit este esenţială, pentru a preveni eventualele efecte adverse ale exfolierii chimice. Înainte de procedură va trebui să îţi pregăteşti pielea prin folosirea unor produse cosmetice pe bază de retinol, acid glicolic sau acid salicilic.
În timpul tratamentului, vei simţi o senzaţie de căldură timp de maximum 10 minute, care va fi urmată de o senzaţie de arsură. Pentru a reduce disconfortul cauzat de exfoliere se pot aplica comprese cu apă rece pe zonele în care s-a afectuat tratamentul.
După exfoliere, timp de 3-7 zile pielea poate rămâne roşie, însă acest lucru diferă de la persoană la persoană. În această perioadă pielea este mult mai sensibilă, motiv pentru care este indicat ca zonele tratate să nu fie expuse la soare. Medicul deramatolog recomandă folosirea unei creme speciale şi poate chiar administrarea de antibiotice.