Detoxifierea cu argilă purifică organismul şi ajută tenul
Argila are proprietăţi curative cunoscute de mii de ani. Efectul antiinflamator şi cicatrizant, vizibil la nivelul pielii, precum şi cel de eliminare a toxinelor atunci când este ingerată, fac din detoxifierea cu argilă o variantă accesibilă de purificare a corpului la interior şi la exterior.
Primul pas pentru o detoxifiere a corpului şi a pielii reuşită, este alegerea unei surse sigure de argilă. Cumpără doar produse din farmacii, pe care se specifica ăn mod clar că sunt detonate utilizării cosmetic sau, după caz, utilizării interne.
Trebuie să ştii ca există mai multe tipuri de argilă, cu aceleaşi proprităţi de bază, dar unele dintre ele mai potrivite pentru anumite procedure decât altele
Argila vulcanică
Argila din bentonită este un tip de argilă cu origine vulcanică şi este utilizată mai ales pentru efectul antibacterian. Proprietăţile ei sunt utile pentru a combate acneea prin faptul că determină reducerea producţiei de sebuum şi împiedică înmulţirea bacteriilor la nivelul pielii. De asemenea, argila bentonită reprezintă un puternic agent de detoxifiere internă.
Argila verde
Acest tip de argilă conţine maneziu şi fier, care împreună îi conferă culoarea verde specifică. Datorită faptului că este bogată în minerale şi oligoelemente, este ideală pentru remineralizarea şi decongestionarea pielii. Ajută la eliminarea excesului de sebum şi a impurităţilor datorită puterii absorbante şi este potrivită pentru tenul mixt şi gras. De asemenea, are puternic efect detoxifiant atunci când este ingerată.
Argila albă
Argila alba este un tip de argilă cu efect foarte blând, care poate fi folosită şi pentru pilea sensibilă şi uscată. Ajută la exfoliere şi reduce inflamaţia, iar datorită acţiunii blânde poate fi folosită zilic pe pielea grasă pentru a curăţa porii. Pe lângă efectul de îndepărtare a toxinelor, încurajează şi regenerarea celulelor pielii.
Cum se aplică pe piele?
Argila se aplică sub formă de măşti, în care se amestecă două linguri de argilă cu apă plată şi uleiuri esenţiale, astfel încât să se obţină o consistenţă vîscoasa. Se întinde pe piele şi se lasă să acţioneze până când se usucă.
Cum se utilizează intern?
Apa argiloasă se prepară cu câteva ore înainte de a fi băută (minimum 4 ore, maximum 8 ore), astfel: într-o cană de porţelan se pune o linguriţă de argilă la dizolvat. Se amestecă initial, apoi se lasă pentru ca argila să se depună. Se bea fără să se agite paharul, cu o jumătate de oră înaintea meselor, doar apa limpede, fără argila depusă în pahar. Curele durează maximum 3 săptămâni.
.