De ce e bine să foloseşti citrice pentru îngrijirea tenului

22 martie 2012   Ingrijire

Efectele nutrienţilor din citrice

Vitamina C reduce ridurile şi liniile fine ce apar, în general, în jurul ochilor, creşte producţia de colagen, îmbunătăţeşte elasticitatea pielii, încetineşte procesul de îmbătrânire a pielii şi protejează organismul de efectele negative ale radicalilor liberi.

Vitamina A îmbunătăţeşte aspectul pielii, reduce acneea, creşte producţia de colagen şi hidratează pielea.

Vitamina E reduce liniile fine, previne apariţia petelor de îmbătrânire a pielii şi estompează cicatricile, în timp ce vitamina D previne lăsarea pielii şi reduce iritaţiile.

Include citricele în îngrijirea zilnică

Pentru îngrijirea pielii, foloseşte citrice în fiecare zi. Prepară un fresh de citrice cu care să te speli pe faţă în fiecare zi. Ai nevoie de o lămâie, un grepfrut, esenţă de portocale sau lămâie verde şi apă. Ingredientele se amestecă într-un blender după care sucul se toarnă într-un recipient cu pulverizator. De asemenea, este indicat să foloseşti creme, geluri şi loţiuni care conţin vitaminele A, C, D şi E.

Măşti faciale

Pentru redarea strălucirii pielii, prepară o mască din citrice (1-2 fructe) în combinaţie cu miere (2-3 linguri) şi aplic-o pe faţa curată. Masca se lasă să acţioneze timp de câteva minute, după care se îndepărtează cu apă din abundenţă.

Dacă ai tenul uleios, o mască pe bază de grepfrut va face minuni asupra pielii tale. Fructul are rolul de a deschide porii, smântâna va hidrata tenul, însă fără a-l îngrăşa, în timp ce ouăle au rolul de a tonifia pielea. Pentru început, stoarce un grepfrut cu ajutorul unui blender, după care sparge ouăle şi păstrează doar albuşurile pe care trebuie să le amesteci cu sucul de grepfrut. Apoi, adaugă sucul unei lămâi şi un măr tăiat cubuleţe (fără seminţe). La sfârşit, adaugă 2-3 linguri de miere şi smântână, pentru a obţine o pastă consistentă. Masca poate fi ţinută la frigider timp de o săptămână.

Mai multe