Cum să îţi cureţi corect tenul

12 mai 2017   Ingrijire

Să îţi cureţi tenul de două ori pe zi, să respecţi un program de alimentaţie sănătoasă, pare a fi cheia pentru o faţă luminoasă şi sănătoasă. Însă problemele la nivelul tenului aduc mult mai multe sacrificii pe care tu trebuie să le faci.

Fiecare tip de ten este unic

Din păcate atunci când ne confruntăm cu o problemă de sănătate trebuie să ţinem cont şi de moştenirea genetică a familiei. Astfel, dacă în familie ai sau ai avut persoane care s-au confruntat cu rozacee, acnee sau probleme hormonale este bine să ţii cont de acest aspect.

Nu folosi niciodată produsele cosmetice ale altei persoane deoarece tenul tău nevoi diferite şi trebuie s foloseşti produse destinate lor.

Curăţarea tenului este indispensabilă în fiecare zi, atât dimineaţa cât şi sera chiar dacă e parcursul zilei nu ai aplicat nici un fel de machiaj.

Impurităţile din aer se aşează la nivelul tenului şi în cazul în care porii tăi sunt mai deschişi, praful poate favoriza apariţia acneei.

Află ce ceaiuri sunt bune pentru tenul tău AICI

În cazul în care te confrunţi cu un ten uscat şi o piele sensibilă alege să te demachiezi cu roduse pe bază de ulei pentru ca în felul aceasta să îi pui tenului la dispoziţie nutrimenţi care să îl şi hrănească.

Dacă tenul tău este mixt alege produsele care sunt pe bază de gel şi încearcă pe cât posibil să te îndrepţi către produsele naturiste care au mai puţine chimicale şi E-uri.

Atunci când faci sport este necesar atât înainte cât şi după să acorzi atenţie curăţării şi hidratării tenului. Prin transpiraţie se elimină o parte din toxinele acumulate la nivelul pielii şi este indicat să nu foloseşti un prosop din material sintetic pentru a şterge transpiraţie.

Alimentaţia favorizează sănătatea întregului organism

Ai auzit probabil de foarte multe ori zicala: „suntem ceea ce mâncăm”, ei bine da, cam aşa stă treaba.

Încearcă să ai o alimentaţie echilibrată bogată în fructe, legume, fibre care să îţi asigure buna funcţionare a sistemului digestiv şi nu numai.

Nu te sfi să apelezi la măştile naturiste pe care ţi le poţi prepara în casă din legume sau fructe bogate în apă.

Apa micelară este bună pentru a restabili pH-ul pielii şi pentru a o curăţa în profunzime.

Nici orele de somn nu trebuie sărite. Adesea o noapte albă lasă urme adânc vizibile la nivelul feţei.

Mai mult de atât ai mare grijă la poziţia în care dormi, dacă obişnuieşti să dormi cu faţa pe pernă mai ales pe o anumită parte vei observa în timp că pe zona respectivă se vor forma cu precădere riduri.

Uleiurile de ricin, migdale, măsline sunt bune pentru a curăţa faţa, a o hidrata şi a-i oferi strălucirea necesară. Însă nu trebuie să faci abuz de ele, masează zona feţei cu mişcări circulare, şi pune ulei doar cât să între în piele, fără să te expui imediat la soare deoarece există riscul de arsură, mai ales dacă soarele este puernic, iar dacă este vânt şi praf acesta se va depozita la nivelul feţei pe stratul de ulei aplicat.

Hidratarea „must-have-ul” corpului tău

Toate celulele din organismul tău au nevoie de apă, sângele are nevoie de ea pentru a transporta mai bine totţi nutrimenţii către organe, deci nu uita să te hidratezi pe tot parcursul zilei.

Apa minerală este bună atât pentru băut cât şi pentru a te spăla pe faţă cu ea din când în când.

Mai multe