Cum facem demachierea ca la carte. E foarte importantă chiar şi dimineaţa
”Nu recomand demachierea cu săpun şi apă pentru că modifică PH-ul pielii şi ne vom confrunta cu o modificare a texturii, a culorii, a fermităţii, uscăciune. Recomand o demachiere mult mai adecvată decât apa cu săpunul. Demachiantul îl alegem în funcţie de ten, dar ajută mult produsele uleioase sau cremoase. Înmuiem discheta demachiantă în apa plată şi apoi punem ulei pe discheta umezită. Putem folosi chiar şi uleiul de măsline pe o dischetă umezită dacă rămânem fără soluţie. Vrem să demachiem în profunzime nu doar superficial.
Pe timpul nopţii corpul intră în repaos şi se elimină impurităţi în timpul nopţii aşa că trebuie să ne demachiem şi dimineaţa, nu numai seara, chiar şi cu o soluţie mai uşoară şi abia apoi aplicăm machiajul, pe tenul curat.
Uleiul de cătină demachiază foarte bine chiar şi machiajul waterproof. Şerveţelele demachiante le folosim doar în cazuri extreme, de urgenţă, când nu avem altă soluţie. Pentru că irită. Mişcările trebuie să fie gentile. De jos în sus pentru că numai aşa ajută musculatura feţei. Decolteul şi gâtul se ridează la fel de uşor ca tenul deci trebuie şi ele demachiate.
După demachiere recomand o loţiune tonică, dar adunce şi un bagaj de antioxidanţi importanţi, chiar îndepărtează orice urmă de fond de ten dacă mai rămâne ceva. O dată sau de două ori pe săptămână ar fi ideal să facem un gomaj, o mască la salon sau acasă. Dacă avem un ten sensibil sau uscat trebuie evitat gomajul abraziv cel cu zahăr sau zaţ de cafea. Masca ajută mult pe termen lung”.