Cum evităm îmbătrânirea pielii

11 martie 2016   Ingrijire

Pielea este cel mai mare şi cel mai minunat organ al corpului. Strălucirea şi vitalitatea pielii reflectă un interior sănătos, luminos şi o stare de bine. Dacă eşti în armonie cu tine şi cu cei din jur, ai o alimentaţie echilibrată, te hidratezi şi foloseşti produse naturale pentru îngrijirea pielii, atunci tonusul pielii tale se va păstra cât mai mult timp. Află din acest articol cum să evităm îmbătrânirea pielii.

Pielea se reînnoieşte continuu, producând celule noi, care se transformă şi mor, acoperind suprafaţa corpului cu o membrană protectoare. Aşa că, zilnic 6 grame de piele moartă sunt aruncate şi este nevoie de 28 de zile ca pielea să se schimbe în întregime. Reînnoirea celulelor este extrem de intensă mai ales în timpul repausului, în special în orele dinainte de miezul nopţii.

Cum evităm îmbătrânirea pielii – pielea are rol de protecţie, de respiraţie

Acest organ incredibil al nostru, pielea, are rol atât de protecţie, cât şi de filtru eficace. Protejează împotriva agresiunilor exterioare, împotriva microbilor şi viruşilor. Mecanismele de apărare ale pielii sunt întărite de anticorpi produşi chiar de piele. Pielea mai este şi un reglator de temperatură constant, el controlează temperatura corpului şi o menţine la 37 de grade Celsius. Pielea stochează 25% din totalul de apă din organism, glucoză, lipide, minerale şi altele. Tot pielea produce substanţe ca hormonul creşterii, hormonii sexuali şi tot pielea are rol de a atenua şocurile, apăsările şi agresiunile de la frecare.

Un alt rol important al pielii este respiraţia şi absorbţia, aşadar, pielea este un organ prin care se efectuează respiraţia corpului. Aşadar, păstrarea pielii cât mai sănătoasă şi elastică este benefic pentru întreaga funcţionare a organismului.

Cum evităm îmbătrânirea pielii - Sfaturi despre cum să evităm îmbătrânirea pielii

În primul rând favorizează o alimentaţie sănătoasă şi completă. Mesele trebuie adaptate la tipul de constituţie, alimentele trebuie să fie diverse şi cât mai proaspete. Alimentele ar trebui gătite în ala fel încât acestea să îşi păstreze cât mai multe substanţe nutritive. Se va ţine cont de faptul că alimentele în stare crudă sunt printre cele mai nutritive şi benefice pentru om. Legumele, salatele, fructele şi cerealele integrale favorizează frumuseţea pielii.

În al doilea rând, bea apă caldă, cu înghiţituri mici şi pe întreaga durată a zilei! Apa caldă stimulează metabolismul pielii şi oferă protecţie strălucirii pielii, purifică corpul şi permite vindecarea rapidă a dermatozelor. Se evită pe cât posibil băuturi precum cafeaua sau orice băutură care conţine cofeină, deoarece aceasta dăunează pielii.

Baia de soare de dimineaţă este o altă varianta de păstrare a pielii cât mai tânără mult timp. Soarele de dimineaţă şi cel de seara este indicat, în niciun caz cel de după-amiază. Plimbarea matinală în soare este cea mai bună, atât pentru psihic, dar mai ales pentru piele.

Odihna şi un ciclu regulat de somn sunt extrem de importante pentru organism. Insomniile, hiperactivitatea, mesele neregulate şi lipsa activităţii profesionale sau personale sunt printre factorii ce favorizează îmbătrânirea pielii. Aşadar, pentru o piele cât mai frumoasă, alege să te odihneşti în orele de dinainte de miezul nopţii şi încearcă să te trezeşti cât mai de dimineaţă.

Cum evităm îmbătrânirea pielii – hidratează-te şi păstrează-ţi mereu echilibrul interior

Sportul şi timpul personal pentru a te ocupa de pasiuni sunt două elemente importante pentru o piele netedă. Stresul este un factor ce aduce boli şi îmbătrânire prematură, inclusiv a pielii, aşa că încearcă să reduci stresul cu sport şi timp pentru pasiuni sau linişte în natură. Creativitatea, dragostea de natură şi armonia în familie sunt extrem de importante pentru frumuseţea internă şi externă a femeii.

Masajul cu ulei de măsline este cel mai bun lucru pe care îl poţi face pentru piele, mai ales dacă respecţi cele de mai sus. Vechii egipteni ştiau că untdelemnul de măsline este cheia longevităţii şi prosperităţii. Pentru a-ţi păstra pielea cât mai mătăsoasă şi tânără trebuie să acorzi acest răsfăţ pielii tale. Nu uita de sucuri proaspete, mirosul florilor, sunetele din natură şi câteva minute de rugăciune sau meditaţie pe zi. Pielea oglindeşte sufletul, starea interioară, aşa că este important ca problema îmbătrânirii să fie tratată în ansamblu.

Mai multe