Cremă de faţă făcută în casă pentru ten uscat

8 mai 2015   Ingrijire

Deşi cele mai multe persoane au pielea uscată pe perioada sezonul rece, altele se confruntă cu această neplăcere chiar şi în anotimpul călduros. Nu uita însă că unii factori, cum este înaintarea în vârstă, deficienţele nutriţionale şi predispoziţia genetică, pot face ca piela ta să se usuce, chiar şi la scurt timp după ce ai aplicat crema.

Printre ingredientele care aduc beneficii acestui tip de piele şi pe care le poţi include în remediile pe care le foloseşti se numără: uleiul de măsline, laptele, mierea, iaurtul, uleiul de cocos, avocado, fulgii de ovăz, uleiul de migdale şi aloe vera. Noi îţi spunem cum să prepari la tine acasă, pas cu pas, crema care îţi hidrateze corespunzător tenul. Crema cu ceai verde hidratează pielea Crema de faţă care conţine ceai verde aduce nenumărate beneficii tenului. Substanţele din plantă sunt recunoscute pentru capacitatea lor de a lupta împotriva radicalilor liberi din mediul înconjurător, factori care afectează sănătatea pielii.

De asemenea, antioxidanţii din ceaiul verde se numără printre „armele“ care reduc semnele îmbătrânirii. Uleiul de măceşe din conţinutul cremei ajută la repararea şi regenerarea celulelor pielii, iar cel de migdale şi de cocos oferă hidratarea necesară tenului uscat.

Ai nevoie de:

- 700 grame ceară de albine

- 30 ml ulei de migdale

- 30 ml ulei de cocos

- o jumătate de linguriţă de ulei de măceşe

- 1 plic de ceai verde

1. Curăţă bine recipientele în care urmează să pui crema. Combină ceara cu uleiurile şi pune-le într-un vas pe baie de aburi ca să se topească.

2. Desfă plicul de ceai verde şi adaugă planta în compoziţia cu ceară de albine. Lasă amestecul pe baie de aburi încă 15 minute, după care îl laşi să se răcească la temperatura camerei.

3. Toarnă amestecul într-o sită fină şi pune-l într-un vas mai înalt din plastic, dar în care să poată intra capetele mixerului. Mixează la viteză mică amestecul din când în când şi lasă-l să se întărească. Când s-a răcit complet – torni crema în recipientele pregătite, în care ai pulverizat înainte spirt.

Mai multe