Citeşti cu atenţie eticheta şamponului? Iată ce ingrediente trebuie să eviţi!

5 ianuarie 2016   Ingrijire

De altfel, principalul efect advers al şampoanelor uzuale este îndepărtarea uleiurilor protectoare de pe firele de păr. Dar în timp, unele dintre ele pot duce chiar la pierderea masivă a părului.

Iată o listă cu cele mai nocive chimicale din compoziţia şampoanelor!

- Sodium Laurel Sulfate (SLS)

- Sodium Laureth Sulfate (SLES)

- Parfum/Fragrance

- Sodium Chloride

- Polyethelyne Glycol (PEG)

- Diethanolamine (DEA)

- Triethanolamine (TEA)

- Formaldehida

- Propylene Glycol

- Dimethicone

- Lanolin

- Petroleum

- Mineral Oil

- Coloranţi sintetici precum ,,Red 33 (CI 17200), Blue 1 (CI 42090) etc.

- Alcool

- Parabeni (Methylparaben/Propylparaben).

Unele dintre aceste substanţe sunt agenţi chimici cu rol de detergenţi (de exemplu, Sodium Laurel Sulfate) şi îi conferă şamponului acea spumă bogată care dă impresia că ne curăţă efcient părul. Consecinţa utilizării pe termen lung a şampoanelor cu acest ingredient sunt iritaţiile, roşeaţa locală şi mâncărimile.

De asemenea, aceste chimicale îndepărtează uleiurile protectoare de la nivelul firelor de păr şi usucă exagerat pielea capului, dar şi firul de păr. În cele din urmă, firul de păr este deteriorat şi apare căderea masivă a părului.

Formaldehida este un alt exemplu de compus chimic nociv, mai precis un conservant care ucide bacteriile, dar este, de asemenea, cancerigen, dacă intrăm în contact des cu el. Iar formaldehida se găseşte şi în mobilă şi în alte obiecte din mediul înconjurător.

Ce ingrediente trebuie să conţină un şampon bun

Păr gras: ulei de arbore de ceai, ulei de citrice, rozmarin, salvie, urzică şi muşeţel care va pot scapa de uleiul din folicul. Se recomandă şampoanele fără blasam pentru că acestea pot lăsa un reziduu gras.

Păr fin: panthenol, ingrediente care dau volum părului şi proteine ​​care adera la firele de par pentru a le face mai groase.

Păr uscat: Formulele groase sunt de obicei mai bogate în ingrediente hidratante - ulei de argan, ulei de cocos, ulei de nucă şi ulei de germeni de grâu.

Mai multe