Cele mai sănătoase săpunuri

12 august 2015   Ingrijire

Cele mai sănătoase săpunuri: cu glicerină

Pentru pielea uscată şi nu numai se recomandă utilizarea săpunurilor cu cremă hidratantă sau glicerină, care au o acţiune mai blândă. Acestea curăţă eficient pielea, o hidratează şi îi oferă catifelarea de care are nevoie. La fel de bune sunt şi săpunurile pe bază de produse apicole, cum sunt cele care conţin ceară de albine, propolis, polen sau miere de albine.

Cele mai sănătoase săpunuri: care au pH-ul apropiat de cel al pielii

Majoritatea săpunurilor au o valoare a pH-ului (un indicator al acidităţii) de peste 7, care le asigură o mai bună capacitate de curăţare, dar în acelaşi timp le face şi agresive pentru piele. Cel mai indicat e să utilizăm un săpun al carui pH să fie cât mai apropiat de valoarea de 5,5 – valoarea pH-ului pielii normale.

Cele mai sănătoase săpunuri: alege-le pe cele albe, nu cele colorate

Ele conţin mai multe substanţe chimice şi de aceea se recomandă alegerea unui săpun de culoare albă. În cazul săpunurilor, lucrurile sunt similare ca şi la alimente, de exemplu. Cu cât un produs conţine mai multe ingrediente, iar culoarea şi mirosul sunt atractive, cu atât săpunul este făcut din substanţe care pot afecta pH-ul, respectiv sănătatea pielii.

Cele mai sănătoase săpunuri:

O bună modalitate prin care te poţi asigura să foloseşti un săpun sănătos este să-l prepari chiar la tine acasă. Beneficii pielii aduce săpunul pe bază de lapte de capră şi petale de trandafir. Laptele de capră este recunoscut pentru efectele pozitive pe care le are asupra pielii, lăsând-o netedă, hidratată şi suplă.

Pentru a-l pregăti ai nevoie de 30 grame de petale uscate de trandafir (poţi alege şi de mai multe culori), aproximativ 500 g de săpun simplu (alb), 30 ml de lapte de capră, o linguriţă de ulei esenţial de trandafir.

Pune săpunul ras într-un vas, topeşte la cuptorul cu microunde (îl scoţi şi amesteci din când în când), însă nu-l lăsa să fiarbă. Adaugă peste săpun petalele uscate de trandafir, laptele de capră şi amestecă bine până se încorporează ingredientele.

La final pune peste ingrediente şi uleiul esenţial de trandafir. Înainte de a turna săpunul, pulverizează alcool în formele pregătite pentru a le curăţa în profunzime. Poţi folosi şi şi forme de ceramică de bucătărie. Lasă formele acoperite cu o pânză la loc uscat pentru 6 zile, după care poţi scoate săpunul din forme. INFO: Mai multe studii au arătat că săpunurile bacteriene conţine compuşii care pot afecta în timp musculatura.

Mai multe