Ceapa şi usturoiul îţi menţin părul frumos
Două ingrediente pe care le foloseşti destul de des în bucătărie la prepararea diferitelor soiuri de mâncăruri îţi pot fi benefice şi în cazul în care te confrunţi cu problema căderii părului.
Deşi părul se regenerează singur, iar procesul prin care firele de păr cad spre a apărea altele noi este unul normal, trebuie să îţi ajuţi şi tu un pic organismul să ducă acest proces la bun sfârşit.
Sucul de ceapă stimulează circulaţia la nivelul scalpului
Chiar dacă nu pare tocmai soluţia pe care ai fi vrut să o afli, nu te lăsa înfluenţat nici de faptul că te face să plângi atunci când o cureţi şi nici de mirosul său. Aplică de două ori pe săptămână, timp de două luni, suc de ceapă la rădăcina firelor de păr. Va ajuta la îmbunăţirea circulaţiei sangvine de la nivelul scalpului, îţi va întări firele de păr, va oferi un volum natural şi este şi o modalitate prin care să eviţi apariţia firelor de păr cărunte.
Deci, iată câte beneficii într-un singur produs.
Secretul cepei este dat de concentraţia de sulf pe care o are, un ingredient esenţial pentru sănătatea părului tău, ami ales că este vitală pentru îmbunăţirea producţiei de colagen atât de necesară creşterii firelor de păr.
Proprietăţile sale antibacteriene îţi vor fi de folos pentru a împiedica bacteriile să se înmulţească.
Află mai multe beneficii ale tratamentelor naturiste pe bază de ceapă AICI
Cum poţi obţine sucul de ceapă
Ţine cont de faptul că, sucul de ceapă este cel mai ieftin remediu împotriva hipertensiunii arteriale, a circulaţiei deficitare şi a infecţiiilor urinare. Fiind unul dintre cele mai puternice tonice pe care natura ţi l-a putut pune vreodată la dispoziţie pentru a avea grijă de sănătatea ta.
Astfel, pentru a-l obţine tot ce trebuie să faci este să cureţi două cepe mai mari, să le tai în două şi să le pui în storcătorul de fructe. Sucul de ceapă proaspăt făcut se aplică cu ajutorul unui disc demachiant la rădăcina firelor de păr, se masează energic şi se lasă pentru 15-20 de minute să acţioeze, apoi se clăteşte cu apă călduţă din abundenţă.
O altă modalitate prin care să obţii sucul de ceapă la tine acasă este să pui cepele în blender. În cazul în care nu ai niciunul din aceste produse în casă alege să dai ceapa pe răzătoare şi apoi să foloseşti doar zeama.
Aplică prima dată doar pe o porţiune mică de scalp pentru a testa reacţia corpului. Este posibil să fii alergic, deşi consumi frecvent ceapă în mâncare.
Dacă eşti de părere că sucul este prea concentrat, poţi să îl diluezi. La o măsura de suc de ceapă adaugă 2 de apă.
Cum îndepărtezi mirosul de ceapă din păr
Dacă te confrunţi cu o pierdere masivă a părului, apelează la acest tratament de 3 ori pe săptămână. Cât timp laşi sucul să acţineze, ţine un prosop umezit sau trecut prin vapori de abur pentru a deschide şi mai mult foliculii de păr.
Nu te preocupa de faptul că părul tău va mirosi a ceapă ulterior. Alege o soluţie făcută în casă din oţet de mere şi apă cu care să te clăteşti.
Şamponează părul de două ori şi apoi clăteşte cu apa cu oţet şi lasă părul desprins să se usuce singur.
Sucul de ceapă şi usturoi
Publicaţia Dermatology a efectuat un studiu în baza acestui remediu observând faptul că după aplicarea acestor sucuri naturale la baza scalpului, părul a crescut în maxim 6 săptămâni având o structtură bună şi rexistentă.
Flavonoidele pe care le conţine atât ceapa cât şi usturoiul prin acţiunea lor antiinflamatoare favorizează circulaţia sangvină de la nivelul scalpului, hrănind mult mai bine firele de păr şi ajutând la regenerarea lor mult mai repede.
Alege să îţi termini ziua de muncă cu un binemeritat masaj de relaxare făcut scalpului, masajul va contribui şi el la buna circulaţie sangvină şi îţi va crea o stare de confort şi de relaxare. Tensiunea zilnică, de multe ori, principala cauză a căderii părului se va elimina şi tu te vei putea bucura de o podoabă capilară frumoasă.
Nu uita nici de alimentaţia corespunzătoare bazată pe multe fructe şi legume, hidratarea corespunzătoare şi odihna.