Cea mai bună mască facială pentru femei

1 noiembrie 2017   Ingrijire

Aspectul fizic începe să ne preocupe tot mai mult, astfel că tratamentele naturiste sunt la mare căutare, mai ales din cauza faptului că pielea este expusă în fiecare zi la o serie de factori deloc blânzi cu ea.

Astfel ajungem să ne confruntăm cu probleme precum acneea, punctele negre, petele pigmentare.

Încearcă masca propusă în acest articol şi bucură-te de beneficiile ei. Nu ai nevoie decât de 3 ingrediente şi anume argilă verde,zeama de la o lămâie şi miere de albine.

Cât de utilă este argila verde?

Cunoscută şi sub denumirea de “argila frantuzeasca”, deoarece se regăseşte mai ales în zonele stâncoase din sudul Franţei, de culoare verde. Dacă o găseşti în comerţ şi culoarea ei este alta trebuie să ştii cu cat tinde spre culoarea verde-cenuşiu, cu atât calitatea ei este mai slabă.

Acest aspect fiind clarificat putem să spunem despre cât de benefică este pentru sănătatea ta indiferent de forma de administrare. Are o paletă largă de utilităţi de la crampele menstruale până la cazuri de arsuri.

Află ce afecţiuni poţi trata cu ajutorul argilei AICI

Susţine procesul de detoxifiere

Dacă vrei să faci o cură de detoxifiere, pastilele de argilă verde îţi pot fi extrem de utile, mai ales pentru că toxinele se lipesc de argilă înainte să se ataşeze prin organism, argila verde fiind extrem de benefică în sensul acesta, meritele fiindu-i recunoscute atât de medicii de medicinată alternativă cât şi de managerii de mediu.

Se bucură de proprietăţi exfoliante dacă alegi să o aplici la nivelul feţei, în acelaşi timp contribuind la reechilibrarea pH-ului şi a glandelor sebacee, cu cât pătrunde mai adânc în pori cu atât îi va desfunda mai bine şi îi va curăţa de punctele negre.

În plus, argila este cunoscută pentru proprietăţile sale antiinflamatoare şi revigorante, ajutând inclusiv la remdierea rănilor de la suprafaţa pielii.

Masca pe bază de argilă verde contribuie la îmbunătăţirea oxigenării la nivel celular, combate semnele îmbătrânirii premature, iar dacă o combini cu miere o vei transforma într-un aliat care îi va oferi un efect mult mai hidratant şi curativ.

Cum se prepară masca

Ai nevoie de 5 linguri de argilă pe care să le amesteci cu zeama de la o lămâie, o lingură de miere de albine naturală şi o linguriţă de ulei de cocos.

Uleiul îţi va fi de folos mai ales dacă ai tenul foarte uscat, altfel poţi să realizezi mască şi fără el. Asigură-te că amesteci ingredientele întotdeauna cu o spatulă de silicon sau lemn, iar în cazul în care produsul devine prea uscat poţi să îi adaugi un pic de apă până ajunge la textura dorită. Curăţă bine tenul, în special în zona T şi obrajii şi apoi poţi aplica masca seara, evitând să acoperi marginea ochilor, deoarece textura ei este un pic agresivă pentru zona sensibilă a ochilor. Lasă masca să se usuce timp de 30-40 de minute, apoi îndepărteaz-o cu multă apă caldă, la final poţi să aplici fie un tonic hidratant fie o cremă hidratantă de noapte. Nu apela la acest tratament mai mult de 2 ori pe săptămână, altfel vei obţine un efect contrar.

Mai multe