Ce tip de păr am
Iată cum pot afla ce tip de păr am
Mă întrebam adesea cum pot să aflu dacă părul meu este uscat, gras, mixt sau normal? Am descoperit un mic text pe care după ce l-am făcut, am descoperit ce tip de păr am.
Şi am să-ţi spun şi ţie ce presupune acest test. Aşadar, iată ce trebuie să faci: la doar 24 de ore după ce te-ai spălat pe cap, ia o hârtie şi tamponează-ţi creştetul capului cu ea. Dacă pe hârtie rămân mici urme de grăsime, este clar că ai părul gras. Însă, dacă aceasta rămâne uscată, înseamnă că podoaba ta capilară este uscată.
Pe de altă parte, dacă observi că la rădăcină firul este gras, iar spre vârf este uscat, atunci părul tău este mixt. În această situaţie, ca să te asiguri că podoaba ta capilară nu este nici grasă, nici uscată, fă testul de hârtie şi la rădăcină şi la vârfuri.
Atunci când aplici hârtia la rădăcină ar trebui să aibă urme de grăsime, iar când aplici la vârfuri să rămână uscată. Cât de simplu am aflat ce tip de păr am.
Ce tip de păr am: uscat, mixt, gras sau normal
Chiar dacă nu îmi făceam acest test, era destul de simplu să descopăr ce tip de păr am după ce m-am documentat despre fiecare în parte. Podoaba capilară uscată este lipsită de vitalitate, fără strălucire, casantă.
În plus, podoaba capilară uscată se despică la vârfuri, este aspră, ternă şi foarte subţire. Părul normal este moale ca mătasea şi strălucitor, nu se încurcă, poate fi pieptănat şi coafat cu uşurinţă.
Nici prea uscat, nici prea gras, părul normal este protejat în mod natural de sebum, în timp ce părul gras chiar la scurt timp după spălare începe să se lipească de pielea capului şi să aibă un aspect total inestetic. Dacă eşti predispus la îngrăşarea podoabei capilare, exclude din alimentaţie grăsimile animale, prăjelile, sosurile.
Aşa cum am mai spus, părul gras la rădăcini şi uscat la vârfuri este mixt. Acum că ştiu aceste informaţii mi se pare atât de simplu să spun ce tip de păr am.
Vreau să îţi ofer câteva informaţii importante despre păr. Pentru sănătatea podoabei capilare este esenţială alimentaţia. Specialiştii în domeniu îţi recomandă să adaugi în dieta peşte, curcan, lactate.
Pe de altă parte, este recomandat să consumi fructe şi legume proaspete, să bei cel puţin doi litri de apă. Asigurarea necesarului de apă ajută la prevenirea deshidratării de la nivelul ţesutului capilar. În plus, o dată pe an fă o cură cu suplimente alimentare pentru sănătatea părului.
Un rol important în sănătatea firului de păr îl joacă sebumul sănătos de pe scalp. Vitamina A ajută la producerea acestuia. O poţi găsi în: lapte, brânză, oua, spanac, varză, broccoli, morcovi, piersici, caise, varză roşie sau pătrunjel.