Ce spune forma sânilor despre sănătatea ta

7 august 2017   Ingrijire

Trecerea de la adolescenţă la maturitate este marcată de anumite transformări fizice vizibile la femei mai ales la nivelul sânilor.

Iată la ce anume trebuie să fii atentă pentru a depista la timp eventualele probleme ce pot să apară:

Prezenţa umflăturilor

Deşi este normal ca în perioada menstruală să îţi simţi sânii un pic mai umflaţi, dacă observi că există mici umflături pe părţile laterale spre axilă sau spre sfârcuri atunci este necesar un consult de specialitate deoarece acest simptom poate semnala o problemă serioasă de sănătate.

Este foarte important ca la duş sau seara înainte de culcare să îţi palpezi sânii pentru a observa eventualele schimbări ce pot să apară.

De asemenea dacă observi că unul dintre sâni este mai dens, acesta este un alt simptom care trebuie să te trimită la medic.

Dacă ai luat câteva kilograme în plus este normal ca şi sânii să se mărească, însă dacă aceştia au încept să crească sau să-şi fiardă din densitate ori din formă făra a fi intervenit tu asupra acestui fapt, iar este un semnal de alarmă transmis de organismul tău pe care trebuie să îl examinezi amănunţit, menţionează site-ul prevenţion.com

Află din ce cauză apar durerile la nivelul sânilor AICI

Sânii şi bolile genitale

În momentul în care te apropii de menopauză nivelul de estrogen din organism scade şi cel mai probabil vei observa acest aspect şi la nivelul şi aspectul sânilor tăi. Dacă odată cu aceste modificări observi şi apariţia acneei şi se accentuează căderea firelor de păr atunci nu ezita să mergi la medic şi să verifici starea ovarelor tale, deoarece există riscul să te confrunţi cu sindromul ovarelor polichistice sau să te confrunţi cu o dereglare hormonală în care testosteronul să fi depăşit cu mult limitele normale.

Pericolul bustului generos

Dacă eşti posesoarea unui bust generos pe cale naturală, se pare că unele studii afirmă că astfel de persoane pot fi mai predispuse spre a dezvolta un risc crescut de cancer. Motiv în plus pentru care să îţi palpezi mai des sânii şi să nu eviţi controalele de specialitate.

Trebuie menţionat faptul că forma sânului deşi este programată genetic, cu timpul atât forma cât şi aspectul pot fi influenţate mai ales dacă a avut loc o sarcină şi perioada de alăptare. În aceste perioade sânii au tendinţa de a-şi pierde din elasticitatea lor naturală, se modifică inclusiv şi forma glandelor mamare.

Sânii cu lactaţie

Este posibil ca în urma unui act sexual să se producă un mic proces de lactaţie, însă dacă acest aspect se întâmplă des trebuie semnalat acest fapt la medicul specialist. Dacă aceste fenomen se petrece la ambii sâni în acelaşi timp poate fi o problemă hormonală sau te poţi confrunta cu un nivel crescut de prolactină.

Dacă ai norocul să fii însărcinată atunci prezenta lactaţiei este absolut normală însă în alte cazuri poate semnala o problemă la nivelul tiroidei.

Un nivel ridicat de cafea consumat zilnic poate favoriza apariţia durerilor la nivelul sânilor, aşa că pentru a te scăpa de griji şi frici inutle adoptă un stil de viaţă sănătos cu o dietă echilibrată şi o hidratare corespunzătoare.

Mai multe