Ce greşeli să eviţi când te speli pe dinţi

29 mai 2012   Ingrijire

1. Foloseşte o periuţă de dinţi corespunzătoare

Unele periuţe au perii înclinaţi, în timp ce altele au perii drepţi. Cu toate astea, specialiştii susţin că nu există mari diferenţe între aceste tipuri de periuţe, atâta timp cât perierea dinţilor este corectă.

Totuşi, ţine cont de faptul că o periuţă care are perii prea duri poate leza gingiile, ducând la apariţia afecţiunilor gingivale. În plus, medicii stomatologi nu recomandă aparatele de periaj dentar care sunt realizate din peri naturali proveniţi de la animale.

2. Îţi perii dinţii doar de două ori pe zi

Medicii stomatologi recomandă tuturor persoanelor să se spele de cel puţin două ori pe zi, pentru a preveni depunerea bacteriilor sub formă de plăci bacteriene.

Dacă timpul între periaje este prea mare, se construieşte placa bacteriană, care duce la inflamarea gingiilor şi, în timp, la gingivită şi chiar parodontoză, care determină slăbirea dinţilor chiar de la rădăcină.

De asemenea, este important şi modul în care îţi perii dinţii. Periajul ar trebui să dureze cel puţin 2 minute, timp în care dinţii se perie încet, cu mişcări de sus în jos şi nu cu mişcări de stânga- dreapta, pentru a evita erodarea smalţului dinţilor.

Specialiştii ne atenţionează că nu trebuie să exagerăm cu periajul, întrucât, în exces, ar putea expune rădăcina dintelui şi gingia la iritaţii.

3. Începi periajul din acelaşi punct de fiecare dată

Este bine să ţii cont de acest lucru pentru a te asigura că de fiecare dată îţi cureţi dantura în întregime. Stomatologii au constatat că deseori este ignorată suprafaţa interioară a dinţilor din faţă.

4. Te speli pe dinţi imediat după ce ai mâncat

Specialiştii ne recomandă să ne spălăm pe dinţi după cel puţin 30 de minute după masă, pentru a preveni sfărâmarea zaharurilor şi a altor particule din alimente care ar putea afecta smalţul dinţilor.

Mai multe