Ce este milia şi cum se tratează

22 martie 2018   Ingrijire

Acele puncte albe nu au nici pe departe vreo asemănare cu coşurile provocate de acnee, însă sunt la fel de inestetice şi adesea îţi pot da mari bătăi de cap. Milia se traduce ca fiind acele punctuleţe mici, albe ce apar mai ales în jurul ochilor. În realitate, ele sunt nişte mici chisturi formate din cheratină, şi nu pot fi extrase sub nicio formă asemeni comedoamelor( coşurile).

Cine se confruntă cu milia?

Nu există o clasificare anume pentru această afecţiune, însă persoanele care s-au confruntat în repetate rânduri cu arsuri solare sunt mult mai expuse la a se confrunta cu milia.

Pe lânga zona de sub ochi mai este expusă şi zona pomeţilor.

De principiu apare atunci când celulele moarte se unesc, rămânând astfel blocate sub piele, şi formând chisturi mici, tari şi inestetice. Anumite afecţiuni ale pielii precum rozacee sau mătreaţă pot facilita apariţia miliei, dar şi anumite traume la nivelul pielii precum herpesul.

În urma arsurilor solare pielea rămâne mai goasă, dură şi eliminarea celulelor moarte prin intermediul procesului natural de refacere al pielii poate favoriza blocarea porilor.

Află cum se poate scăpa de cicatricele lăsate de acnee AICI

Cum se tratează?

În marea parte a cazurilor, aceasta dispare de la sine dacă ai răbdare şi nu le traumatizezi.

Ca şi formă de tratament poţi să apelezi şi la pilling-urile chimice, care ajută al eliminarea celulelor moarte de la suprafaţa pielii.

Nu exita să consulţi un dermatolog care să examineze zona şi să îţi recomande cel mai bun tratament pentru tine şi acolo unde este cazul să extragă chisturile folosind ace sterile sau laser.

Mai multe