«Ce deodorant să aleg?»

16 mai 2014   Ingrijire

Antiperspirant sau deodorant? Lichid sau solid? Sunt doar câteva dintre întrebările care ne vin în minte când ne aflăm în faţa raftului cu produse de îngrijire. Deşi, de cele mai multe ori, le alegem în funcţie de miros, formă sau de preţ, trebuie să ştim că unele substanţe din compoziţia deodorantelor şi a antiperspirantelor ne pot afecta sănătatea.

Antiperspirantele blochează transpiraţia, deodorantul maschează mirosul

Deşi de multe ori se face confuzia între antiperspirant şi deodorant, cele două acţionează într-un mod diferit. Antiperspirantele sau antisudorificele sunt produse de îngrijire astringente, care au rolul de a diminua secreţiile glandelor sudoripare.

Acestea blochează transpiraţia, menţinând pielea uscată timp îndelungat. Spre deosebire de antiperspirante, deodorantele maschează mirosul şi reduc numărul bacteriilor şi al toxinelor de la subraţ.

Atenţie la aluminiu şi la parabeni!

Deşi ne apără cel mai bine de transpiraţie, antiperspirantele conţin săruri de aluminiu care blochează glandele sudoripare.

Astfel, toxinele nu se mai elimină, acumulându-se în organism. Unele studii au arătat că utilizarea frecventă a produselor care conţin aluminiu ar favoriza apariţia cancerului de sân.

Şi parabenii se absorb în organism, producând unele dezechilibre, de aceea este bine să eviţi aceste produse. Cel mai indicat este să nu folosiţi produsele de îngrijire imediat după epilare, deoarece acesta este momentul în care se absorb componentele periculoase şi se poate irita pielea. Dacă ai pielea sensibilă, evită produsele cu alcool şi cu parfum.

Mai poţi citi şi:

- Aplicaţi deodorantul după duş!

- Piatra de alaun, deodorant natural

- Aşa alegi corect deodorantul!

Piatra de alaun, deodorant natural

Piatra de alaun este unul dintre produsele ,,la modă” în rândul celor care preferă produsele naturale. Aceasta este un cristal mineral care îndepărtează eficient mirosul neplăcut de transpiraţie. Alaunul îl poţi găsi în comerţ, sub formă de piatră brută sau chiar bucată tăiată şi şlefuită.

Piatra de alaun are calităţi hemostatice (opreşte sângerarea) şi este hipoalergică. În plus, poate să ţină şi până la doi ani! Produsul îl poţi folosi pe pielea umedă, imediat după baie, fie îl introduci în apă după care îl aplici pe pielea uscată. Piatra de alaun se poate folosi fără riscuri şi previne şi creşterea numărului bacteriilor.

Ce opţiuni ai

1. Deodorant antitranspirant Fleur de Coton d’Inde, Yves Rocher, preţ: 14,9 lei 2. Fa NutriSkin: preţ 9,9 lei 3. Crystal Fresh, deodorant solid cu piatră de alaun, preţ: 23,56 lei 4. T’eo – deodorant natural antiperspirant, preţ: 33,80 lei 5. Sensibio Deo, preţ: 27,5 lei 6. Spray Boots Botanics, antiperspirant pentru bărbaţi, preţ: 17,90 lei

Specialistul Click! Sănătate vă sfătuieşte

Dr. Oana Clătici, medic primar dermatolog Spitalul Universitar de Urgenţă, Bucureşti

Nu folosiţi în exces produsele cu aluminiu!

Fiecare persoană are un miros unic datorat în special secreţiei glandelor sudoripare şi al combinării dietei şi activităţii sale cu starea psihică şi emoţională.

Prezenţa aluminiului în antiperspirante împiedică eliminarea toxinelor din zona axilei, cu depozitarea lor în ganglionii limfatici din zonă.

Se pare că astfel se produc anomalii în structura ADN-ului celulelor mamare, cu posibilă implicare în apariţia cancerului de sân!

Nu aplicaţi în exces produsele care conţin săruri de aluminiu şi parabeni.

Mai multe