Cât de dificilă este îngrijirea tenului după 30 de ani
În acest sens, iată ce trebuie să faci:
Fără stres
Chiar dacă nu ne dăm seama, stresul ne poate afecta foarte mult tenul. De cele mai multe ori acesta duce la nopţi nedormite, o alimentaţie precară, chiar scăderea apetitului sau adoptarea unor vicii precum fumatul, care în timp au efecte negative asupra pielii.
De asemenea, consumul excesiv de cofeină conduce la înfundarea porilor pielii. Psihologii recomandă să ne axăm pe soluţii mai mult decât pe problema în sine, iar pentru o gândire limpede să apelăm la plimbări prin natură.
Nu uita: hidratarea este vitală!
Ştim cu toţii că apa reprezintă un element vital, astfel, pentru funcţionarea corectă a celulelor noastre, este nevoie de o hidratare corectă. Datorită rolului de a elimina toxinele şi reziduurile din corp, cât şi pentru a menţine pielea tânără, apa reprezintă un factor necesar corpului uman. Aşadar este important să ne hidratăm constant şi să avem în vedere consumul de apă minim recomandat de către specialist.
Nu neglija odihna
Una dintre cele mai frecvente greşeli pe care o facem este ignorarea ceasului nostru biologic. Când responsabilităţile şi stresul devin compleşitoare, somnul este primul lucru la care tindem să renunţăm. Cu toţii ştim însă cât de uşor apar şi cum ne trădează cearcănele, după o noapte nedormită, iar crearea unui obicei din a pierde nopţile duce la eliberarea unei cantităţi mai mari de cortizol, care distruge colagenul şi respectiv, elasticitatea pielii.
Demachierea, o prioritate
Tenul nostru este expus zilnic, de aceea demachierea este o prioritate în ritualul de îngrijire a femeilor. Fie că obişnuim sau nu să ne machiem, trebuie să îndepărtăm factorii externi, precum praful şi microbii, dar şi celulele moarte şi alte impurităţi. Astfel oferim luminozitate tenului nostru.