Care sunt cauzele ascunse ale apariţiei acneei

17 mai 2012   Ingrijire

Produsele cosmetice

Anumite substanţe din compoziţia produselor cosmetice pot duce la apariţia acneei.

Folosirea constantă a unui produs poate chiar înrăutăţi aspectul pielii, din cauza faptului că majoritatea chimicalelor care se găsesc în compoziţia cosmeticelor astupă porii şi irită pielea.

Telefonul mobil

De-a lungul zilei, telefoanele mobile adună tot felul de bacterii, motiv pentru care sunt considerate a fi o altă cauză principală care creşte riscul de apariţie a acneei.

Prin atingerea telefonului de obraz, îţi poţi infecta cu uşurinţă pielea feţei. Aşadar, dezinfectează-ţi telefonul din când în când, folosind o soluţie care contribuie la îndepărtarea murdăriei şi a bacteriilor de pe telefon.

Pasta de dinţi

Contrar credinţelor popularea, aplicarea pastei pe dinţi pe coş nu te ajută să scapi de acnee, din contră, poate chiar înrăutăţi aspectul coşului.

Fluorul şi alte substanţe cu rol de albire, din compoziţia celor mai multe paste de dinţi, sunt destul de abrazive, motiv din cauza căruia pot duce cu uşurinţă la iritarea şi inflamarea pielii.

Îţi freci faţa în mod excesiv

Atunci când transpirăm, avem tendinţa de a ne freca faţa în mod abuziv, obicei care pe lângă faptul că duce la apariţia ridurilor, poate declanşa apariţia acneei.

De asemenea, palmele sunt purtătoare de numeroase bacterii care pot face rău tenului. Aşadar, evită să te atingi prea des pe faţă, mai ales dacă ştii că nu eşti curat pe mâini.

Mai multe