Bicarbonatul de sodiu, un ingredient minune pentru piele

8 ianuarie 2016   Ingrijire

Bicarbonat de sodiu: exfoliere fizică versus exfoliere chimică

Pielea este cel mai mare organ al corpului uman şi se reînnoieşte în mod regulat. Astfel, celulele vechi ale pielii mor pentru a fi înlocuite de altele noi. Exfolierea este un procedeu de înfrumuseţare care uşurează procesul descris mai sus: elimină celulele de la suprafaţa pielii, lăsându-le pe cele noi şi sănătoase să iasă la suprafaţă.

Deşi există o mulţime de produse de exfoliere pe piaţă, ele se împart în două categorii:

-

precum AHA (alpha hydroxy acid) şi BHA (beta hydroxy acid), care funcţionează prin arderea neinvazivă a straturilor superioare ale pielii;

-

(cum sunt scruburile) elimină celulele moarte de la suprafaţa pielii prin răzuirea lor fizică.

Bicarbonatul de sodiu se încadrează în a doua categorie, cea a exfolianţilor fizici. Acesta acţionează prin îndepărtarea stratului superior de piele prin acţiunea abrazivă a particulelor. Ceea ce face bicarbonatul de sodiu un produs exfoliant deosebit de eficient este textura sa, de pulbere fină, dar care reuşeşte totuşi să înlăture celulele moarte ale pielii.

Iată şi alte sfaturi de îngrijire a pielii cu bicarbonat de sodiu!

Soluţie de curăţare a tenului

Bicarbonatul de sodiu este un produs atât de versatil, încât poate fi folosit la curăţarea zilnică a tenului: îndepărtează celulele moarte, sebumul şi murdăria de pe piele.

În acest scop, se amestecă în palme apă călduţă cu o lingură de bicarbonat de sodiu cât să se omogenizeze şi se masează uşor pielea. Acest amestec desfundă, de asemenea, porii, prevenind astfel apariţia coşurilor.

Mască de faţă

Se procedează la fel ca în cazul soluţiei de curăţare, numai că de data aceasta se lasă să se usuce pe faţă. Această mască elimină toxinele de la nivelul pielii feţei. Opţional, dacă ai tenul gras, poţi adăuga suc de lămâie pentru a da luminozitate tenului sau pudră de turmeric pentru un ten strălucitor.

Tratament contra acneei

Bicarbonatul de sodiu este o bază excelentă în tratamentele pentru acnee, mai ales în combinaţia cu infuzie de muşeţel. Cele două ingrediente atenuează şi tratează coşurile, elimină punctele negre şi diminuează porii

Mai multe