Aşa te machiezi dacă porţi ochelari!

3 iulie 2013   Ingrijire

Pentru un machiaj reuşit, trebuie să ai în vedere, pe lângă nuanţa părului şi a ochilor, culoarea ramelor ochelarilor. Pentru a-ţi fi mai uşor, apropie fiecare culoare de rama ochelarilor şi observă care dintre acestea reuşeşte să se armonizeze. Din culorile selectate, elimină-le pe cele care nu se potrivesc cu nuanţa ochilor. Care e efectul ochelarilor asupra privirii tale?

Machiajul depinde foarte mult de efectul pe care îl au ochelarii asupra ochilor tăi: fie micşorează privirea, fie o adâncesc, făcând ochii să pară mai mari.

Dacă porţi ochelari de distanţă, ochii tăi par mai mici şi trebuie să apelezi la câteva trucuri pentru a-i face să pară mai mari. Aşadar, alege un fard de pleoape colorat şi un creion contur pentru ochi. Dacă forma ochilor tăi este rotundă, foloseşte un fard mai intens la baza genelor şi o nuanţă mai deschisă pe pleoapa inferioară. Sub sprâncene aplică un fard strălucitor, care dă luminozitate. Când te dai cu rimel, întoarce genele spre exterior.

Dacă nu vezi de aproape, ochelarii fac ca ochii tăi să pară mai mari. Pentru a crea o armonie, ai nevoie de un fard de culoare mată, apropiată de cea a irisului. Marchează apoi pliul pleoapei cu un creion sau crează o umbră cu ajutorul unui fard mai închis. La final, aplică foarte puţin rimel.

Sprâncenele bine conturate vor atrage atenţia asupra privirii tale şi nu asupra ochelarilor. Pentru asta, ai nevoie mai întâi să le defineşti forma, astfel încât să-ţi pună privirea în valoare. Apoi, cu ajutorul unui creion de sprâncene sau al unui fard special, trasează o linie fină de-a lungul sprâncenelor.

Pentru că ochii sunt acoperiţi de ochelari, buzele te vor scoate din anonimat şi vor completa armonios celelalte trăsături. Aşadar, încearcă rujuri în culori mai tari, însă echilibrează nuanţa acestuia cu cea a ramei ochelarilor, astfel încât acestea să se armonizeze.

Mai multe