Aşa scapi rapid de pistrui!
Infuzia cu păpădie
Infuzia de păpădie este utilă pentru atenuarea pistruilor. Pui o linguriţă de flori uscate de păpădie şi o linguriţă de tulpini pisate şi le amesteci cu zeama de la o lămâie şi cu o lingură de miere. Tamponezi tenul cu o bucată de vată îmbibată în infuzie. Laşi să acţioneze zece minute, după care ştergi faţa cu un prosop umed. Aplici acest tratament de 2-3 ori pe săptămână.
Pastă cu ceapă
Un alt aliat natural contra pistruilor este ceapa. Iei o ceapă potrivită, o toci mărunt, după care o zdrobeşti cu o lingură de lemn. O freci cu un pic de oţet, până când se transformă într-o pastă. Iei puţină pe vârful unui beţişor de curăţat urechile şi o aplici pe pistrui, în fiecare seară.
Mască din mălai
Cea mai bună mască abrazivă naturală împotriva punctelor negre este cea pe bază de mălai. Baţi spumă un albuş, după care pui o lingură de mălai şi amesteci.
Aplici pe zonele afectate de punctele negre, masezi usor şi laşi să acţioneze timp de 15 minute. După aceea, cureţi tenul cu o pânză curată şi te clăteşti cu apă călduţă.
Apă de trandafiri, contra petelor
Nu numai pistruii îţi pot face probleme, ci şi petele. Dacă ai un ten cu pete, apa de trandafiri este remediul indicat. Faci un amestec din 4 linguriţe de făină, 2 linguri de apă de trandafir şi 2 linguri de suc de lămâie.
Întinzi masca pe faţă şi o laşi să acţioneze 20 de minute. La final, clăteşti faţa cu apă caldă.