7 obiceiuri care te imbatranesc prematur

22 aprilie 2019   Ingrijire

Consumi alimente procesate

Uleiurile vegetale, margarina, carnea rosie, painea alba si zaharul accelereaza aparitia ridurilor. Pentru a preveni imbatranirea prematura, include in meniul zilnic alimente bogate in acizi grasi Omega-3 si in acid alfa-linolenic, cum sunt semintele de in, uleiul de in, avocado, somonul si uleiul de masline. Totodata, importante sunt si fructele si legumele proaspete. Bogate in zinc, seleniu, vitamina C si betacaroten, toate reprezinta ingrediente-cheie in productia de colagen (care mentine pielea ferma) si protejeaza impotriva radicalilor liberi. Asigura-te ca mananci destule alimente bogate in proteine (oua, carne de vita sau de pasare, fasole). Numeroase studii ​​arata ca o cantitate insuficienta de proteine ​​poate provoca aparitia ridurilor si a liniiilor fine.

2. Bei alcool

Consumul de bauturi spirtoase poate declansa aparitia rozaceei si a linilor fine, acneei si ridurilor - toate acestea te fac sa arati mai in varsta decat esti in realitate. Nu trebuie sa renunti complet la alcool, ci doar sa bei cat mai putin. Astfel, ficatul nu trebuie sa lucreze la fel de greu sa elimine toxinele si impuritatile din organism.

3. Neglijezi pielea din jurul ochilor

Ai cearcane, riduri sau pungi de sub ochi? Acestea sunt rezultatul neingrijirii acestei zone subtiri din jurul ochilor. Indiferent de varsta pe care o ai, foloseste zilnic o crema de ochi care are in compozitie peptide. Aceste substante stimuleaza productia de colagen si previne aparitia liniilor fine. Alte ingrediente care intarzie aparitia liniilor fine, ridurilor si cercurilor de sub ochi sunt cofeina si vitamina B3 (sau acid nicotinic).

4. Te machiezi gresit

Un machiaj facut ca la carte poate ajuta la ascunderea imperfectiunilor si a petelor de varsta, dar folosirea incorecta a unor produse cosmetice iti poate inaspri trasaturile fetei sau face sa arati mai in varsta decat esti in realitate. De exemplu, pudra, neaplicata corect, poate scoate in evidenta liniile fine si ridurile.

5. Fumezi

Pe langa faptul ca fumatul te face vulnerabil in fata bolilor, nu mai este niciun secret ca acest viciu afecteaza si aspectul fizic. Potrivit specialistilor, nicotina din tigari determina ingustarea vaselor de sange in straturile exterioare ale pielii, distrugand colagenul. Rezultatul? Apar ridurile accentuate, iar buzele devin galbui-cenusii.

6. Nu dormi suficient

Fara indoiala, cele opt ore de somn neintrerupt pe noapte sunt esentiale pentru sanatatea fizica si aspectul pielii. In timpul somnului, pielea se regenereaza. Prin urmare, un somn insuficient duce la aparitia pungilor de sub ochi. Ca sa le previi, incearca sa dormi intre sapte si noua ore pe noapte. Ai insa grija! Dormitul doar pe o parte a fetei poate determina aparitia ridurilor.

7. Stai prea mult la soare

Pe langa riscul crescut de cancer, expunerea excesiva la radiatiile ultraviolete fara protectia corespunzatore slabeste celulele pielii si vasele de sange, ceea ce duce la aparitia iritatiilor si ridurilor. Un studiu australian a confirmat ce specialistii banuiau de mult timp: aplicarea zilnica a cremei de protectie solara tine la distanta ridurile, reduce riscul de aparitie a cancerului de piele si mentine pielea neteda. Nu uita sa reaplici protectia solara la fiecare doua ore, in special in zilele fierbinti de vara.

Mai multe