5 remedii naturale pentru o piele hidratată şi sănătoasă

27 iulie 2015   Ingrijire

Remedii naturale pentru a estompa pistruii

Te gândeai sau nu, această plantă este extrem de eficientă în estomparea pistruilor şi a petelor cauzate de vârstă. Rade o bucată de hrean de aproximativ 4 cm, pe care o amesteci cu un sfert de ceaşcă de oţet de mere.

O laşi la macerat timp de două săptămâni, timp în care, zilnic, agiţi sticla. Apoi o strecori şi o pui într-un recipient, la frigider. Aplică amestecul de trei ori pe zi, în cantităţi mici, pe zonele cu pistrui şi pete.

Remedii naturale cu salvie pentru păr strălucitor

Salvia nu este doar o plantă aromată care dă un gust bogat preparatelor, ci şi una care poate ajuta părul să aibă strălucire. Poate nu ştiai, dar salvia are şi efect nuanţator: închide părul în nuanţe de şaten. Planta este foarte bogată în tanin, o substanţă chimică ce formează legaturi cu proteinele şi are proprietăţi de fortificare.

Dacă îţi doreşti un păr sănătos, cu luciu natural şi fir puternic, atunci aceasta plantă este pentru tine. Pune jumătate de cană de frunze de salvie într-un litru de apă clocotită. Fierbe totul timp de o jumătate de oră, apoi strecoară şi răceşte.

Foloseşte amestecul o dată pe săptămână, când îţi clăteşti părul. După câteva spălări, vei observa beneficiile. Dacă mirosul de salvie ţi se pare prea puternic şi te deranjează, adaugă în apă, o picătură, două de ulei esenţial.

Mai poţi citi pe aceeaşi temă:

Fulgii de ovăz absorb sebumul tenului gras

Sunt recunoscuţi pentru efectele sale benefice: antiinflamator, calmant, de absorbţie a excesului de sebum al tenului şi de exfoliere a celulelor moarte ale pielii.

Pentru mască, foloseşte câteva linguriţe de pudră din fulgi de ovăz, pe care le amesteci cu puţină apă şi se formează o pastă. De asemenea, poţi fierbe fulgii de ovăz şi apoi îi pasezi. Aplică masca pe piele şi las-o să acţioneze timp de 20 de minute. Rezultatul va fi o piele luminoasă şi catifelată!

Remedii naturale cu struguri pentru a preveniii ridurile

Strugurii de culoare roşie reprezintă un antioxidant puternic, iar seminţele lor sunt bogate în proantocianidine, substanţe care ajută la menţinerea elasticităţii pielii, la prevenirea ridurilor, consolidează capilarele şi ajută la stabilizarea nivelului de colagen al pielii.

Pune un ciorchine de strugure în blender şi transformă-l într-o pastă. Aplică apoi pe faţă, gât şi mâini şi lasă timp de 15-20 de minute să acţioneze, apoi poţi clăti.

Uleiul de cocos, inamicul buzelor crăpate

Uleiul de cocos este un emolient foarte bogat şi cu mare putere de absorbţie a pielii. Dacă ai buzele crăpate şi aspre, amestecă 2 linguri de ulei de cocos cu 2 linguriţe de ceară de albine topită într-un vas.

Poţi adăuga şi ulei esenţial, 5 picături de ulei de mentă, spre exemplu, sau de lavandă. Uleiurile şi ceara se pun într-un tub, se lasă să se răcească şi să se întărească şi apoi se foloseşte compoziţia sub formă de mască.

„Sunt adepta tratării în mod cât mai natural a problemelor de sănătate sau de înfrumuseţare. Eu sfătuiesc lumea să nu ignore puterea acestor minuni ale naturii, care pot avea reale beneficii şi care pot ajuta în remedierea problemelor!

Este important să renunţăm, măcar în direcţiile în care se poate, la produse pline cu substanţe chimice, care încarcă organismul! Vă recomand câteva reţete pe bază de plante şi uleiuri care fac adevărate minuni!“ spune Iulia Preda.

Mai multe