5 metode eficiente pentru a-ţi îmbunătăţi rapid memoria
1.Vitamina E
O doză zilnică de vitamina E te va ajuta să îţi îmbunătăţeşti memoria, menţinând creierul sănătos datorită proprietăţilor sale antioxidante. O poţi procura din alimente precum avocadoul, ardeiul roşu, spanacul, măslinele şi broccoliul. În cazul în care consideri că regimul tău este sărac în elemente nutritive, poţi lua suplimente de vitamina E, discutând în prealabil cu medicul tău.
2.Fructe şi legume
Pierderile de memoriei pot fi cauzate de fluxul scăzut al sângelui care ajunge înspre creier, în combinaţie cu lipsa stimulării mentale, anemia, depresia sau oboseala cronică. Alimentaţia joacă un rol important, aşa că asigură-te că incluzi în meniu zilnic legume şi fructe proaspete pe care le poţi consuma încă de la primele ore ale zilei pentru a furniza organismului energia de care are nevoie.
3. Suplimente cu Acetil-L-carnitină
Acest supliment natural sporeşte nivelul de acetilcolină ̶ o substanţă chimică din creier cu un rol important, ajutând la stocarea informaţiilor şi la îmbunătăţirea funcţiilor cognitive. Folosirea l-carnitinei se recomandă în cazul pierderilor progresive de memorie.
4. Rozmarin
Potrivit experţilor din Marea Britanie care au testat efectele uleiului esenţial de rozmarin asupra memoriei s-a descoperit că această plantă stimulează memoria, ajutându-te să îţi aminteşti cu uşurinţă anumite lucruri prin simpla sa mirosire. Tot ceea ce trebuie să faci este să pui 3-4 picături de ulei de rozmarin într-un vaporizator.
5. Obiceiuri sănătoase
Pentru a-ţi îmbunătăţi memoria, pe lângă un regim alimentar bogat în vitamine, inhalaţii cu uleiuri naturale există câteva obiceiuri care te pot ajuta. Printre acestea se număra cititul a minimum 2-3 pagini pe zi, rememorarea evenimentelor de peste zi înainte de a adormi şi jocurile care solicită creierul precum şahul, integramele sau sudoku.