Iluzie optică: Ce număr este ascuns în centrul imaginii?

5 iulie 2024   Stil de viață

Iluziile optice ne-au fascinat dintotdeauna, și, deși poate părea simplă la prima vedere, provocarea de mai jos este una dificilă.

Această iluzie optică testează sensibilitatea noastră la culorile contrastante, făcându-ne să ne concentrăm până începem să vedem difuz. Cu cât te uiți mai mult la imagine, cu atât devine mai interesant ceea ce vezi doarece o altă imaginea ascunsă se relevă, detaliu cu detaliu.  

  Sursa foto: Topradio

Privește cu atenție cercul cu dungi gri și negre. Poți observa vreun număr ascuns? Sau poate o întreagă serie de cifre?

Cee ace terstează aceasta iluzie este sensibilitatea la contrast,  abilitatea de a distinge un obiect de fundalul pe care se află.

Gândește-te la condusul pe vreme cețoasă sau în lumină slabă; abilitatea ta de a vedea drumul depinde de această aptitudine.

Așdar, poți identifica toate cifrele ascunse?

Perspective diferite

Înainte de a dezvălui răspunsul real, este de menționat că unii oameni pot vedea o parte dintre cifre, cel mai des disting numerele  528, fie 45283. Dar  răspunsul corect te va uimi.

Ești pregătit? Răspunsul corect este 3452839 , un număr de șapte cifre. Majoritatea oamenilor reușesc să identifice numerele din mijloc, deoarece acolo contrastul este cel mai puternic. Pe măsură ce mută privirea spre margini, contrastul scade, fiind tot mai dificil să observi cifrele. Dar, dacă te uiți cu atenție, le vezi!

În cazul în care ai reușit să observi toate cifrele, felicitări! Ai o vedere excepțională!

Sursa: Topradio

Mai multe