Gogosi cu marmelada din aluat de cartofi - Reteta de post ca la bunica la tara
Aceasta reteta de gogosi din aluat de cartofi este delicioasa si foarte simplu de facut. Iti va aminti de gogosile pe care le prepara bunica la tara.
Ingrediente:
5 cartofi potriviti, 200 g aluat dospit de paine, 250 ml ulei, 5 linguri zahar pudra marmelada ori fructe din dulceata fara sirop ori fructe zaharisite.
Mod de preparare:
Cartofii se spala si se fierb in coaja. Se curata apoi de coaja si se trec prin masina de tocat. Aluatul de paine dospit se framanta cu cartofii trecuti prin masina de tocat si se intinde pe o planseta intr-un strat de grosimea unui deget. Cu un pahar, avand gura mai mare, se decupeaza bucati rotunde.
Dupa ce s-au taiat rondelele cu paharul, pe jumatate din ele se pune putina marmelada (ori doua-trei fructe din dulceata), iar cu celelalte acoperim fiecare rondea cu marmelada si presam bine intre degete margínele rondelelor, ca sa se alipeasca si sa nu iasa umplutura. Se coc la fel, in ulei bine incins.