Mersul pe role, un mod plăcut de a arde calorii

15 mai 2012   Fitness

Un sport relaxant, pentru toate vârstele, este mersul pe role, care pe lângă faptăul că ajută la arderea caloriilor are şi alte beneficii asupra organismului.

Mersul pe role oferă beneficii asemănătoare cu cele ale atletismului şi ciclismului şi oferă un antrenament cardiovascular mai bun decât alte tipuri de exerciţii fizice.

Doar 20-30 de minute de patinaj pe role , în fiecare zi, poate ajuta organismul să devină mai puternic din punct de vedere fizic, iar riscul apariţiei bolilor de inimă scade considerabil.

De asemenea, mersul pe role întâreşte muşchii picioarelor, ai pelvisului, al coapselor şi şoldurilor; creşte flexibilitatea şi contribuie la arderea caloriilor.

În 30 de minute de mers pe role, în ritm constant, arzi 280 de calorii, iar în cazul în care se adaugă şi câteva tehnici specifice mersului pe role se pot arde în jur de 450 de calorii.

Poţi arde mai multe calorii prin patinajul în forţă, în ritm susţinut. De asemenea, pentru a arde cât mai multe calorii, este recomandat să se planifice un regim regulat de patinaj pe role, pe o perioadă îndelungată de timp .

Mai multe