Iată ce exerciţii fizice reduc stresul!

21 august 2012   Fitness

Întrucât nu oricând mergi la spa pentru a te relaxa, poţi opta pentru o alternativă care combate în mod eficient stresul, şi anume exerciţiile fizice. Pe lângă faptul că întăresc musculatura, cresc rezistenţa organismului la efort şi ard calorii, exerciţiile fizice efectuate în mod constant elimină anxietatea şi tensiunile, menţinând organismul sănătos.

În cele ce urmează, află ce exerciţii fizice te ajută sa scapi de stres.

Mersul pe jos

Dacă sarcinile de serviciu te epuizează de fiecare dată sau treburile casnice îţi dau bătăi de cap, ia o pauză şi fă o scurtă plimbare, deoarece te ajută să îţi limpezeşti mintea, iar la întoarcere vei avea o putere mai mare de concentrare. Nu te forţa să mergi prea repede, dar găseşte o zonă liniştitoare prin care să te plimbi, precum un parc.

Boxul

În cazul în care eşti agresiv, irascibil şi stresat peste măsură, o bună modalitate de a te elibera de astfel de stări este boxul. Pe lângă faptul că îţi întăreşti musculatura, loviturile în sacul de box te vor ajuta să te deconectezi de la problemele personale şi să eliberezi stresul din organism.

Alergarea

Atunci când alergi, organismul secretă endorfine, acei hormoni ai fericirii care îţi dau o stare de bine pentru o lungă perioadă de timp. De asemenea, ia în calcul şi alergările rapide, întrucât acestea te ajută să fii relaxat şi fericit pentru 90 de minute de la încheierea antrenamentului.

Yoga

Yoga şi meditaţia sunt două dintre cele mai bune modalităţi de reducerea a stresului din organism. Cercetătorii de la Şcoala Medicală Harvard au ajuns la concluzia că 13 minute de meditaţie sau yoga, în fiecare zi, reduc densitatea materiei cenuşii în acea parte a creierului asociată cu stresul şi anxietatea.

Dansul

Nu trebuie să faci obligatoriu anumite exerciţii fizice pentru a te relaxa. Deseori, câteva mişcări pe ritmuri preferate contribuie la reducerea stresului şi anxietăţii. De asemenea, prin intermediul şedinţelor de dans coordonate de un profesor, vei învăţa să faci exact acele mişcări care au beneficii asupra întregului organism, în special asupra musculaturii.

Mai multe