Exerciţii acvatice, pentru un corp perfect tonifiat

11 mai 2012   Fitness

În cele ce urmează află ce beneficii au exerciţiile acvatice asupra întregului organism.

Te ajută să slăbeşti mai repede

În apă, greutate corporală se reduce la jumătate, motiv pentru care şi o persoană obeză ar putea face mai multă mişcare, fără să obosească foarte rău, aşa cum s-ar întâmpla dacă ar opta pentru exerciţiile pe uscat.

În plus, arzi calorii mult mai uşor, într-o manieră distractivă, fără să pui presiune pe articulaţii, motiv pentru care acest sport este ideal pentru persoanele care vor să scape de kilogramele în plus.

Tonifică musculatura fără efort

Înotul este cel mai bun sport la capitolul tonifiere, deoarece pune în mişcare întreaga musculatură a corpului. Muşchii abdomenului şi ai spatelui pot fi tonifiaţi cu uşurinţă, ca urmare a rezistenţei opuse de apă.

Contribuie la îmbunătăţirea flexibilităţii

Pe lângă faptul că îţi tonifică musculatura, exerciţiile în apă lucrează la nivelul articulaţiilor, astfel încât corpul tău devine mai flexibil. De asemenea, riscul de accidentări este scăzut, datorită faptului că apa suportă 90% din greutatea corpului tău.

Reduc nivelul de stres

În general, orice tip de mişcare contribuie la reducerea nivelului de stres din organism. În particular, exerciţiile acvatice te ajută să te relaxezi imediat şi să ai o atitudine pozitivă. Scufundarea în apă produce instant schimbări biologice, printre care se numără creşterea fluxului sanguin şi trezirea simţurilor.

Mai multe