Dansează pentru sănătatea ta!

11 aprilie 2012   Fitness

"Dansul, în opinia mea, este unul dintre cele mai bune moduri de a te menţine în formă, deoarece se lucrează multe grupuri de muşchi în acelaşi timp. În plus, la cursurile de dans, exerciţiile sunt astfel concepute pentru a se mula perfect pe ritmul muzicii, ceea ce consider că este o provocare suplimentară pentru fiecare", afirmă expertul în fitness Tracey Malett.

Întăreşte muşchiul inimii, îmbunătăţeşte echilibrul şi flexibilitatea

Ca şi alte tipuri de exerciţii cu impact cardio destul de redus, precum joggingul şi aerobicul, dansul menţine sănătos sistemul cardiovascular, creşte rezistenţa organismului, a oaselor şi a muşchilor şi poate stopa apariţia unor boli, ca diabetul sau afecţiunile cardiace.

"Dansul poate aduce mai mult decât tradiţionalul cardio. Alergarea pe banda rulantă poate îmbunătăţi rezistenţa cardiovasculară şi a corpului, dar o activitate precum dansul le atinge pe cele două, dar şi rezistenţa musculară şi flexibilitatea. În plus, îmbunătăţeşte echilibrul, agilitatea, capacitatea de coordonare, viteza de reacţie", explică Fabio Comana, fiziologist şi profesor de fitness la Academia Naţională de Medicină Sportivă din SUA.

Menţine mintea ageră

Potrivit unui studiu publicat în Jurnalul de medicină New England, dansul menţine mintea ageră şi reduce riscul de a suferi de demenţă cu până la 76%. Alte activităţi fizice, precum ciclismul sau mersul pe jos, nu sunt asociate cu o reducere a acestui risc.

Oricine poate dansa

Dansul poate fi practicat de orice persoană. "Cred că în fiecare dintre noi există un dansator. Atunci când ne mişcăm corpul pe ritmul muzicii zâmbetul apare pe buzele noastre şi ne dorim să continuăm. Nu trebuie să ne lăsăm intimidaţi dacă simţim că nu suntem buni dansatori. Cui îi pasă? Contează să te mişti în ritmul tău, nu să faci ca ceilalţi", conchide Tracey Malett.

Mai multe