Ce exerciţii te ajută cel mai bine să slăbeşti?

25 aprilie 2012   Fitness

Însă, pentru a-ţi da seama cu exactitate pentru ce exerciţii să optezi, este esenţial să ştii cum funcţionează fiecare în parte. Două dintre cele mai controverstate tipuri de exerciţii fizice sunt cele aerobice şi izometrice.

Alergatul şi înotul îţi tonifică întreg corpul

Exerciţiile aerobice sunt o formă de fitness cardiovascular care măreşte rata bătăilor inimii, prin pomparea sângelului prin tot organismul. Intensitatea cu care lucrezi se află în strânsă legătură cu număr de calorii consumate.

Printre cele mai bune exerciţii aerobice se numără alergatul, ciclismul şi înotul.

Efectuarea unor exerciţii aerobice la o intensitate crescută, precum alergatul, îţi pune în mişcare toate grupele de muşchi şi te ajută să arzi mai multe calorii, decât dacă ai opta pentru activităţi fizice moderate, precum mersul în pas alert.

Exerciţiile izometrice, bune pentru durerile musculare

Spre deosebire de exerciţiile aerobice, cele izometrice presupun încordarea unor anumite grupe de muşchi, fără a se practica o mişcare vizibilă.

Astfel de exerciţii fizice sunt benefice pentru tratarea durerilor din anumite zone ale corpului, precum cele de gât sau de spate.

Aşadar, în cazul în care obiectul tău este să scapi de kilogramele în plus, este indicat să efectuezi exerciţii aerobice, întrucât sunt extrem de eficiente în reducerea ţesutului adipos în exces.

Mai multe