Cât timp îţi ia să fii sănătos?

2 octombrie 2013   Fitness

Mişcarea e bună pentru trup şi suflet

Indiferent dacă e vorba de gimnastică aerobică, de o plimbare în parc, cu sau fără role, de mers cu bicicleta sau de jogging, activitatea fizică nu aduce decât beneficii pentru sănătate. Mişcarea te ajută să îţi menţii silueta şi este indicată pentru prevenirea unor boli, cum ar fi osteoporoza, este un antidepresiv natural, tratează insomniile, fortifică imunitatea şi energizează corpul.

O altă metodă de relaxare este yoga – importante în acest caz sunt detaşarea de grijile cotidiene şi respiraţia regulată. Iar dacă yoga ţi se pare prea complicată, poţi alege meditaţia. Studiile arată că meditaţia este benefică atât pentru corp, cât şi pentru suflet, tratează anxietatea şi, conform unor studii recente, stimulează compasiunea.

Obezii trăiesc mai puţin

Obezitatea este o adevărată ameninţare pentru sănătate, existând riscul apariţiei unor boli precum diabetul zaharat, hipertensiune, afecţiuni cardiace sau cancer. În plus, şansele de viaţă ale obezilor sunt mult mai mici decât cele ale persoanelor cu greutate normală. Află dacă ai probleme cu greutatea calculându-ţi indicele de masă corporală (IMC).

Acesta reprezintă raportul dintre greutate (kg) şi înălţime (m) la pătrat: IMC = greutate/înălţime². Dacă rezultatul se situează între 18,50 şi 24,99, ai o greutate normală, iar dacă acesta se află între 25 şi 29,99, eşti supraponderal. Ai probleme cu obezitatea dacă rezultatul este 30 şi peste.

Masajul alungă stresul

Dacă eşti stresat şi duci o viaţă sedentară, un masaj corporal poate fi o binecuvântare. Colăceii din jurul abdomenului (cea mai periculoasă grăsime pentru organism), durerile de spate, musculare, de cap, oboseala pot fi înlăturate cu ajutorul masajului.

Pe deasupra, stimulează circulaţia sângelui şi îndepărtează celulele moarte de la suprafaţa pielii. Poţi încerca un masaj al umerilor şi gâtului, zone unde se acumulează tensiunea, realizând mişcări circulare în sensul acelor de ceasornic.

Salata de legume, bombă de vitamine

Probabil că mâncarea de tip fast-food ţi se poate părea mai gustoasă... dar gândeşte-te ce periculoşi sunt acei cartofi prăjiţi într-un ulei folosit de "n" ori. Nu îţi trebuie decât 15 minute să prepari o salată hrănitoare şi sănătoasă. Foloseşte cât mai multe legume crude (roşii, morcovi, ardei, varză, ceapă, castraveţi), bogate în vitamina C, acid folic şi antioxidanţi, care luptă împotriva mai multor tipuri de cancer.

Nu uita să adăugi ulei de măsline, pătrunjel tocat, lămaie, iar pentru ”consistenţă”, poţi completa salata fie cu ton, fie cu carne de pui.

Mai multe