VIDEO: Cele mai bune trucuri pentru ca dieta să dea rezultate
Un program bine stabilit pentru mese
Dacă gândeşti din timp ceea ce urmează să incluzi în meniu îţi va fi mult mai uşor să faci faţă execeselor, dar şi abaterilor de la dieta zilnică. Scrie o listă cu toate alimentele pe care trebuie să le consumi, dar nu uita să le diversifici, astfel încât să nu ţi se pară dificilă perioadă.
La fel de important este ca la cumpărături să pui în coş doar produsele de care ai nevoie, fără să cazi pradă în capcana poftelor alimentare. Ultima, dar cea mai importantă regulă este să nu te abaţi de la programul pe care l-ai stabilit.
Nu uita de activitatea fizică
Pe lângă dieta bogată în fructe şi legume proaspete, sportul este unul dintre cei mai importanţi aliaţi pe perioada dietei. Chiar dacă eşti obosit după programul de lucru, nu uita că şi cele mai uşoare forme de mişcare te pot ajuta.
Indiferent că este vorba de jogging, fitness, plimbări cu bicicleta sau în parc, acestea aduc beneficii multiple corpului: stimulează transformarea grăsimilor în energie, grăbesc arderile calorice, ajută la eliminarea toxinelor şi tonifiază musculatura.
Evită să te înfometezi
Din dorinţa de a pierde în greutate, multe dintre persoane sunt tentate să sară peste mese, mai ales că ele cred că mai puţine calorii duc şi mai rapid la pierderea kilogramelor. Deşi mănâncă mai puţin, pofta de mâncare va creşte, astfel că sunt mai predispuse să facă alegeri alimentare mai nesănătoase şi mai bogate în calorii.
Este bine ştiut că senzaţia de foame poate fi un semnal că organismului îi lipsesc anumiţi nutrienţi, iar privarea de aceştia poate produce dereglări metabolice.
Alege alimentele bogate în glucide
Foarte important pe perioada dietei este să alegi alimentele care să te ajute să pierzi în greutate, dar şi cele de care organismul tău are nevoie în această perioadă. Printre acestea se numără cele bogate în proteine, care pot să-ţi ofere energia de care ai nevoie pentru întreaga zi.
Asigurând în mod constant o concentraţie optimă de glucoză şi proteine, vei menţine sub control secreţia de insulină, ceea ce împiedică formarea depozitelor de grăsime. Cele mai sănătoase surse de proteine sunt: somonul, iaurtul, migdalele, nucile şi brânza de vaci, iar glucidele complexe pot fi consumate din: cerealele integrale, cartofi, orez, paste făinoase, lactate.