Trucuri să scapi de poftele culinare care te îngraşă

1 iunie 2017   Diete

Mănâncă la fiecare 3-4 ore Dacă mănânci prea des, te vei simţi obosit şi vei căuta un stimulent în dulciuri. Nu-i indicat nici să iei masa mai rar, pentru că vei duce lipsă de glucoză (zahărul din sânge). Imediat ce nivelul acestuia va scădea, vei începe să ai poftă de dulce. Prin urmare, ar fi mai bine să nu laşi să treacă mai mult de 3 sau 4 ore între mese. Şi felul în care mănânci îţi influenţează silueta. Zahărul este eliberat în cantitate mai mică în procesul de digestie, dacă mănânci fără grabă. Având predilecţie pentru gustul dulce, tinzi să nu te mai bucuri de gustul acrişor sau amărui. Mâncând lent, regăseşti plăcerea fiecăruia şi renunţi să mai cauţi plăcerea dulciurilor.

Dacă te cuprinde pofta de

, mănâncă fructe dulci. Pe lângă gust, câştigi fibre şi elemente nutritive. Fructele uscate, nucile, seminţele sunt cea o soluţie bună să alungi apetitul pentru dulce.

O metodă simplă să scapi de pofta de dulce este să-ţi începi ziua cu un mic dejun sănătos. Nu te sfii să incluzi alimente care conţin proteine (ouă, carne roşie), fibre (cereale integrale), glucide (pâine integrală, cartofi fierţi), grăsimi (unt, brânză), care îţi menţin starea de saţietate.

Te-ar mai putea interesa: Ceaiuri care reduc pofta de dulce

Imediat ce observi că ai luat în greutate, planifică-ţi meniurile, monitorizează-ţi cu atenţie poftele şi alegerile culinare în general. Este imposibil să te ţii de dietă sau să-ţi menţii hotărârea de a reduce dulciurile din alimentaţie, dacă nu te organizezi puţin. Mănâncă la ore fixe şi doar ceea ce ţi-ai propus, în loc să te hrăneşti haotic.

Nu poţi renunţa la dulciuri? Le poţi mânca mai rar sau evită să le păstrezi în casă, la îndemână. Prin urmare, n-ar fi rău să renunţi să le mai cumperi sau să scazi cantitatea de dulciuri pe care o mănânci de obicei până la circa 150 de calorii.

Mai multe