Tinctura de ienupăr te ajută să slăbeşti

23 martie 2017   Diete

Cine nu cunoaşte cu adevărat ienupărul nu ştie că este un adevărat elixir al sănătăţii. Utilizările sale în scop medicinal au început în zona Tibetului în urmă cu mai bine de trei milenii, când îl foloseau pentru a vindeca bolile pulmonare dar şi pentru a alunga spiritele rele.

Citeşte şi: Cum îţi dai seama că ai plămâni bolnavi

Benefică persoanelor cu gută

Are efect depurativ şi antiiflamator, motiv pentru carre este recomandat pentru tratarea afecţiunilor reumatice şi a gutei.

Pentru asta trebuie să pui 3 linguriţe cu boabe mărunţite la macerat în jumătate de litru de apă, apoi să filtrezi. Preparatul îl pui deoparte, iar planta o mai fierbi odată în jumătate de litru de apă timp de 5 minute. Lasă-le să se răcească, apoi amestecă lichidele.

Este indicat să consumi 2-3 căni pe zi. Tratamentul este util şi în cazul digestiei dificile.

Citeşte şi: Guta, boala care modifică stilul de viaţă

Previne obezitatea

Tinctura de ienupăr este considerată un remediu atât în nefrită, infecţii genito-renale, hepatită cronică, pericardită cât şi în obezitate. Pentru asta este indicat să urmezi o cură de 3 săptămâni cu tinctură de ienupăr. Iei câte 20 de picături diluate cu puţină apă, între mese, de 3 ori pe zi. Dacă ai sensibilitate gastrică, ia tinctura imediat după masă!

Alungă durerile musculare

Datorită faptului că are efecte antiinflamatoare şi de reducere a durerii, se poate folosi şi extern. Se masează astfel uşor zonele afectate de 2 ori pe zi cu ulei de masaj cu ienupăr. Atenţie! Nu se apasă pe zona dureroasă.

Extraponturi

Tinctura de ienupăr se numără printre cele mai puternice antiinfecţioase urinare;

Este interzisă femeilor însărcinate, din cauză că are efecte abortive demonstrate;

Nu trebuie depăşită doza maximă de 10 grame de plantă pe zi.

Citeşte şi: Stii ce riscuri implică un avort?

Mai multe