Ţii dietă, dar nu slăbeşti? Află de ce!
Dacă vrei să scapi, în mod sănătos, de kilogramele în plus, apelează la un nutriţionist. Kilogramele pierdute prea repede se întorc, de obicei, la fel de repede înapoi.
Daca nu faci mişcare, orice dietă nu are valoare. Astfel, este recomandat să faci zilnic exerciţii fizice. Dacă ţii o
fără să faci sport, metabolismul tău va încetini şi va ajunge să ardă din ce în ce mai puţin, până la valoarea caloriilor pe care le mănânci.
Încerci să mănânci cât mai puţin sau pur şi simplu eşti atât de ocupată încât nu-ţi dai seama că sari, de cele mai multe ori, peste mese. Probabil, te gândeşti că o masă în minus va face bine pentru dieta ta.
Greşit! Dacă vrei să slăbeşti trebuie să-ţi faci un program şi să-l respecţi. Este important să mănânci cele 3 mese principale ale zilei la orele potrivite. Specialiştii în nutriţie susţin că atunci când sari peste o masă, la urmatoarea vei fi înfometată şi nu vei mai ţine cont de porţii.
Potrivit cercetătorilor britanici, odihna insuficientă poate duce la creşterea în greutate. Dacă dormi puţin, dezechilibrul hormonal poate duce la creşterea apetitului şi la o lipsă a controlului asupra cantităţii de mâncare. Adulţii şi copiii care nu dorm suficient, au un risc de obezitate de 55% şi respectiv 86% mai mare.
Apa te poate ajuta în curele de slăbire. Dacă vrei să scapi de kilogramele în plus, trebuie să consumi aproximativ 500 ml. (2 căni) de apă, înainte de fiecare masă, pentru a ajunge la senzaţia de saţietate. De asemenea, atunci când eşti deshidratat, ai poftă de dulce, te confrunţi cu dureri de cap şi te simţi epuizată.
O alimentaţie bogată în proteine te ajută să pierzi din kilogramele în plus. Astfel, alimentele bogate în proteine, provoacă saţietate şi reduc apetitul. Chiar şi consumul a două ouă la micul dejun poate avea un efect benefic asupra dietei tale.
De asemenea, alimentele bogate în proteine contribuie la dezvoltarea ţesutului muscular, precum şi la procesul de ardere a grăsimilor.