Te îngraşi? Stresul poate fi vinovatul!

9 februarie 2018   Diete

Ţi-a crescut pofta de mâncare

Creşterea nivelului de stres provoacă organismul să fie în continuă ofensivă, să consume calorii, ceea ce păcăleşte corpul să creadă că are nevoie de mai multă energie şi creşte apetitul. De aceea, rişti să mănânci mai mult în perioadele tensionate şi să creşti aportul zilnic de calorii.

Te confrunţi cu mâncatul emoţional

Stresul prelungit te face să te simţi depăşit de situaţie şi adesea ai nevoie să mănânci ceva ce-ţi face plăcere pentru a te recompensa. Un alt efect al stresului este acela că ridică nivelul insulinei, ceea ce conduce la o scădere a nivelului de zahăr din sânge. Pentru a compensa aceasta, corpul are nevoie de dulciuri sau alimente care conţin carbohidraţi, ceea ce te expune riscului de a te îngrăşa.

Îţi strică somnul

Agitaţia de peste zi te poate însoţi şi atunci când vine vremea să te odihneşti. Insomnia şi nopţile pierdute îţi afectează sănătatea, îţi creşte riscul de a te îngrăşa şi chiar de a suferi de diabet. Privarea de somn duce la apariţia unui dezechilibru la nivelul hormonilor răspunzători de pofta de mâncare. Din această cauza se iveşte o creştere a apetitului, urmată de creşterea greutăţii corporale.

Citeşte şi: Ce boli poate cauza stresul

Renunţi la unele mese

Multe persoane care sunt suprasolicitate din cauza sarcinillor de la serviciu şi a treburilor de acasă sunt tentate să renunţe la 1-2 mese de peste zi.

Dacă şi tu pocedezi aşa, ai putea crede că obiceiul acesta te poate ajuta să slăbeşti, dar efectul este invers. Având o singură masă pe zi, ajungi să mănânci mai mult sau mai nesănătos, ceea ce-ţi aduce o creştere a aportului caloric, dar şi o îngreunare a digestiei.

Mai multe