Seminţele de chia topesc depozitele de grăsime

2 mai 2012   Diete

Deşi nu sunt foarte cunoscute, seminţele de chia reprezintă o alternativă sănătoasă la alte produse pe care le ai în frigider. Aceste seminţe au de 30 de ori mai mulţi antioxidanţi decât afinele, de 6 ori mai mult calciu decât laptele integral, de 3 ori mai mult fier decât spanacul şi cu 25% mai multe fibre decât seminţele de in. Datorită faptului că se digeră uşor, dar lent, nutriţioniştii recomandă includerea seminţelor de chia în alimentaţia zilnică (se consumă în cantităţi mici, 1-2 linguri pe zi, în diverse combinaţii).

Daikon, ridichea care ajută la digerarea rapidă a carbohidraţilor

Daikon este o ridiche de dimensiuni mari, de culoare albă, specifică Asiei de Est. Este un aliment extrem de versatil, căci poate fi mâncat crud în salate şi poate fi gătit prin aproape orice metodă (sotare, stir-fry, fierbere, coacere, prăjire). Datorită enzimelor naturale pe care le conţine, daikon are un rol important în digerarea rapidă a grăsimilor şi a carbohidraţilor, motiv pentru care este un bun aliat împotriva kilogramelor în plus.

Quinoa prelungeşte senzaţia de saţietate

Quinoa este unul dintre cele mai nutritive alimente cunsocute la ora actuală. Proteina pe care o furnizează este una completă în sensul că aceasta include toţi cei 9 aminoacizi esenţiali. Datorită acestei proteine, quinoa este un aliment recomandat într-o cură de slăbire, întrucât scade apetitul, menţinând senzaţia de saţietate pentru o lungă perioadă de timp. Quinoa se găseşte sub formă de seminţe, paste sau fulgi.

Mai multe