Secrete pentru slăbit pe care doar nutriţioniştii le cunosc

11 ianuarie 2016   Diete

Iată câteva secrete împărtăşite de nutriţionişti despre cum să slăbeşti!

Ai grijă la carbohidraţi

Eliminarea carbohidraţilor din alimentaţie poate duce la pierderea în greutate, dar numai dacă are ca rezultat un deficit global de calorii'', susţine nutriţionistul Georgie Fear.

Totodată, dacă elimini complet carbohidraţii de pe lista alimentelor, însă continui să consumi mult ulei sau nuci, este posibil să nu pierzi în greutate, deoarece nu ai redus numărul caloriilor per ansamblu. Dimpotrivă, poţi chiar acumula câteva kilograme în plus.

Nu te cântări

,,Unul dintre sfaturile mele cele mai importante este să eviţi să te cântăreşti şi să urmăreşti, în schimb, pantalonii ca pe un reper pentru greutatea ta'', este de părere Jessica Levinson, consilier şi consultant nutriţionist în cadrul Nutritioulicious.

Astfel, felul în care ne vin hainele poate spune mai mult despre greutatea noastră decât simpla cântărire. Sfat: urmăreşte talia pantalonilor!

Bucură-te de ceea ce mănânci

Multe persoane nu acordă nici cea mai mică atenţie felului în care mănâncă. Astfel, nu vei reuşi să pierzi în greutate dacă nu-ţi acorzi suficient timp să iei masa şi să te bucuri cu adevărat de fiecare aliment.

Cu alte cuvinte, dacă obişnuieşti să mănânci în timp ce verifici e-mail-ul sau în timp ce priveşti la televizor, este foarte posibil să fii furat de moment şi să mănânci mai mult.

În schimb, poţi acorda mâncării atenţia cuvenită, fiind de asemenea important să iei masa într-un cadru adecvat (la masa din bucătărie) şi să mesteci bine alimentele, fără grabă.

Atenţie la hidratare

Ştii cu siguranţă că, pentru a pierde în greutate, trebuie să elimini din alimentaţie sucurile, băuturile acidulate şi cofeinizate, deoarece acestea conţin mult zahăr.

În schimb, unul dintre secretele dezvăluite de nutriţionişti este să bei trei pahare de apă cu gheaţă zilnic pentru a arde un plus de 100 de calorii (băutura rece ca gheaţa solicită organismul să producă mai multă energie).

Priveşte dieta de slăbit ca pe o căsătorie

Dietele care promit pierderea rapidă şi dramatică în greutate sunt incitante, cu siguranţă. Din păcate, ştiinţa demonstrează că vei recâştiga kilogramele pierdute de îndată ce ce ai renunţa la planul de slăbit.

Soluţia? Nu te apuca de o dietă de slăbit dacă nu eşti dispus să o ţii pe termen lung, astfel încât să-ţi devină stil de viaţă. Testează regimul de slăbit pentru 2 săptămâni şi decide apoi dacă aceasta reprezintă calea de urmat. Important este să ai un plan de atac pe care să-l poţi duce la îndeplinire.

Mănâncă alimentele preferate mai rar

Practica odată apreciată de unii nutriţionişti, de a mânca porţii mici şi dese de mâncare pe tot parcursul zilei, s-a dovedit în timp una eronată. În schimb, este recomandat să avem 3 mese consistente pe zi, astfel încât să nu fim tentaţi să mâncăm mai mult în timpul zilei.

Mai multe