Plan de detoxifiere pentru o zi

11 mai 2016   Diete

Ei bine, iată ce ne indică doctor balneolog Suzana Pretorian de la Danubius Health Spa Resort Sovata: “corpul nostru este într-o stare de continuă detoxifiere atâta timp cât ficatul, rinichii şi colonul funcţionează ca la carte. În funcţie de alimentatie şi de nivelul de mişcare, cantitatea de toxine neeliminate va fi diferită. Procesul intoxicării începe în copilăria timpurie şi continuă toată viaţa până la moarte.” Iată ce trebuie să ştii dacă vrei să faci o detoxifiere Principalele sisteme de detoxifiere sunt: pielea, sistemul limfatic, ficatul, intestinul, rinichii şi plămânii. Şi atunci când porneşti la drum ca să te detoxifiezi, e nevoie să ştii că această experienţă va începe cu organele de detoxifiere cele mai puţin afectate. Va exista un focus pe curăţarea colonului, a limfei şi a rinichilor.

Pentru că detoxifierea celor trei organe de mai sus trebuie să o preceadă pe cea a ficatului. “Imediat după detoxifierea limfatică, se recomandă hidratare intensivă şi mişcare moderată (plimbare, înot), dar nu fitness de mare intensitate”, ne explică specialistul. Şi tot ea ne indică un model de plan de alimentaţie zlinic de detoxifiere:

La trezire – un pahar cu apă caldă cu lămâie şi cu puţină sare. Apoi, un suc proaspăt de legume sau un suc de verdeţuri diluat cu apă. După 30 de minute – o masă de fructe – dar se va mânca un singur tip de fruct. Până la prânz nu se mănâncă nimic altceva decât fructe. Se ia o pauză de minimum o oră până la dejun.

Începeţi masa cu o cantitate mare de salată – verdeţuri plus alimente amidonoase sau un singur tip de proteină animal (ori brânză ori peşte, ori ou, ori carne). Până seara – beţi apă, sucuri proaspete de fructe şi legume.

Cina se va lua cu cel puţin 3 ore înainte de culcare. Începi tot cu o salată mare la care se adaugă o supă de legume sau un singur tip de proteină animală.

Mai multe