Migdalele nu îngraşă!

8 noiembrie 2011   Diete

Bine, ele nu îngraşă doar dacă sunt consumate cu moderaţie. Se ştie că migdalele conţin cei mai mulţi nutrienţi necesari, decât orice alte fructe cu coajă lemnoasă.

Dacă nu sunt consumate în exces, migdalele aduc beneficii sănătăţii, deoarece conţin calciu, potasiu şi magneziu, reglează presiunea sângelui şi contribuie la prevenirea osteoporozei.

Conţin grăsimi, dar migdalele sunt bogate în acizi graşi esenţiali şi grăsimi bune pentru organism.

Mai presus de toate, în aceste fructe uscate, pe lângă antioxidanţi, se găsesc grăsimi monosaturate şi polinesaturate, care au proprietăţi de a reduce nivelul colesterolului rău (LDL).

De asemenea, migdalele conţin vitamina E, care poate preveni afecţiunile cardiace şi are capacitatea de a încetini procesul de îmbătrânire.

Dar unul dintre cele mai bune motive pentru a le consuma este că un pumn cu migdale îţi oferă o gustare bogată în proteine, care va ţine senzaţia de foame deoparte câteva ore bune.

Include în alimentaţia ta aceste fructe uscate, care au au rolul de a te ajuta să-ţi menţii sănătatea.

Mai multe