Metode simple pentru detoxifierea organsimului

8 martie 2012   Diete

Redu cantitatea de zahăr consumată

Detoxifierea organismului la început de primăvară este o bună cale de a scăpa de toxine şi poate chiar şi de câteva kilograme, care s-au depus în sezonul rece. Pentru început, este indicat să reduci cantitatea de zahăr pe care o consumi. Dacă mănânci prea mult zahăr, organismul secretă mai multă insulină şi astfel, în timp, vei deveni obosit cronic şi predispus diabetului, obezităţii şi chiar cancerului.

Începe-ţi ziua cu un pahar cu apă

Este recomandat ca dimineaţa să bei un pahar cu apă în combinaţie cu sucul de la o jumătate de lămâie. Sucul de lămâie hidratează organismul şi contribuie la îmbunătăţirea digestiei, ceea ce determină eliminarea mai rapidă a toxinelor şi grăsimilor din organism.

Fă mişcare

Exerciţiile efectuate în mod constant încurajează circulaţia sângelui în sistemul limfatic. De asemenea, exerciţiile fizice îmbunătăţesc digestia, reduc tensiunile nervoase şi întăresc rezistenţa organismului. Persoanele care fac mişcare în mod constant au mult mai puţine toxine per totat, spre deosebire de persoanele sedentare.

Bea mult ceai

Pe lângă faptul că este bogat în antioxidanţi, ceaiul te hidraetază şi îţi oferă senzaţia de saţietate. Acest lucru înseamnă că riscul de a consuma mai multe calorii este mai mic.

Mănâncă organic

O varietate de fructe şi legume ar trebui să fie incluse în dieta zilnică, întrucât sunt bogate în antioxidanţi, vitamine şi minerale necesare pentru buna funcţionare a organismului. Fructele şi legumele care pot fi consumate ca atare sunt de preferat, întrucât îşi păstrează mai bine proprietăţile. Legumele cu frunze închise sunt ideale pentru consum, deoarece conţin micronutrienţi şi sunt sărace în calorii.

Mai multe