Fructoza: duşman sau aliat al siluetei?

2 iulie 2012   Diete

La cercetare au luat parte 209 participanţi care sufereau de diabet de tip 1 şi 2.

Rezultatele studiului arată că fructoza ajută la îmbunătăţirea în mod semnificativ a nivelului de zahăr din sânge, reprezentând echivalentului folosirii unui medicament antidiabetic oral.

Fructoza are beneficii asupra organismului fără a avea efecte adverse asupra greutăţii corporale, a colesterolului sau a tensiunii arteriale.

Participantii au fost hrăniţi cu alimente stropite cu fructoză pentru a testa produsele alimentare, cum ar fi cereale sau cafea. Alimentele cu fructoză au avut aceeaşi cantitate de calorii ca şi cele care nu conţineau acest îndulcitor.

“Atenţia trebuie îndreptată către conceptul de moderaţie”, a declarat Adrian Cozma, autorul principal al studiului. “Fructoza oferă beneficii majore doar daca nu este consumată în cantităţi mari.”

Fructoza, care se găseşte în mod natural în fructe, legume şi miere de albine, este un zahăr simplu şi cel mai frecvent îndulcitor din produsele alimentare comericale.

Mai multe