Dietele care îţi întăresc oasele

3 august 2017   Diete

Aproximativ 20% din populaţia lumii suferă de dureri articulare cel puţin o dată pe parcursul vieţii. Aceste dureri pot fi cauzate fie de uzură, artrită, fie de apariţia osteoporozei. Trebuie să ţii cont şi de factorii genetici, de istoricul medical al familiei, de profesie sau alţi factori ce favorizează slăbirea articulaţiilor şi tasarea oaselor.

Durerea este doar primul semn pe care îl manifestă organismul tău atunci când ceva nu funcţionează corespunzător, de asemenea te poţi confrunta cu tensiune articulară, pierderi de echilibru sau imposibilitatea de a face lucruri simple precum aplecări.

Alimente detoxifiante

Orice aliment pe care alegi să îl consumi va influenţa activitatea tuturor organelor, motiv pentru care încă o dată este necesar să înveţi să îţi asculţi corpul. Pentru a te bucura de o masă osoasă fără probleme este indicat din când în când să apelezi al curele de detoxificare, în felul aceasta vei elimina toxinele acumulate mai ales la nivelul articulaţiilor.

Un pahar de apă caldă cu lămâie dimineaţa pe stomacul gol va accelera metabolismul, iar la micul dejun poţi opta pentru 1 bol de ovăz cu felii de măr verde sau piere de măr, ori un suc de piersici sau un pahar de lapte de migdale.

Atât prânzul cât şi cina trebuie să fie compuse din foarte multe legume, fructe asezonate cu porţii mici de carbohidraţi şi proteine. Tocmai de aceea indicat ar fi să consumi o omletă asezonată cu usturoi şi un suc de sfeclă cu mere, poţi să optezi pentru morcovi gătiţi la abur cu orez integral şi porumb sau poţi să alegi un sandvich cu roşii avocado şi o felie de pâine integrală.

Nu uita să consumi cât mai multe lichide în special apă şi să faci cel puţin 30 de minute de mişcare de la mers pe jos într-un ritm mai alert până la o oră de cardio la sală.

Află cum îţi protejezi oasele AICI

Dieta regeneratoare

O dietă bazată pe toate grupele de nutrimenţi, enzime, minerale şi vitamine necesare corpului care să ajute la repararea cartilajelor şi să fortifieze oasele fragile.

Adopt-o pe o perioadă de două săptămâni şi alege să o ţii măcar o dată la două luni.

Primul pas este ca dimineaţa după ce te-ai dat jos din pat să amesteci o linguriţă de ulei de măsline cu câteva picături de zeamă de lămâie şi să le înghiţi.

După ce ţi-ai terminat ritualul de dimineaţă poţi opta pentru un smoothie făcut din papaya, ananas, bananaă şi o cană de lapte de migdale, câte o măsură din fiecare ( fie că e vorba de un pahar sau o mănă) pe care să îl savurezi alături de două felii de pâine integrală.

Prânzul şi cina în această dieta trebuie să fie sărace în calorii aşa că poţi alege dintre cod la cuptor cu roşii, salată de ton cu năut, ciuperci cu usturoi la grătar, linte fiartă cu orez integral sau chiar o supă cremă de morcovi. Poţi la masa de prânz să alegi două din aceste variante, însă seara doar una şi ai grijă ca ultima masă să nu fie mai târziu de ora 19.

Desertul articulaţiilor

Da, ai citit bine, articulaţiile sănătoase au nevoie de desert, dar nu orice fel de dulce şi doar cel pe bază de gelatină. Astfel că ar fi bine să îţi prepari un jeleu cu fructe mai ales cele care conţin din abundenţă vitamina C precum portocale, afine, lămâie, kiwi.

Evită pe cât posibil alimentele nesănătoase, carbogazoasele, consumă carne slabă şi începe să bei lapte de soia sau orice alt fel de lapte vegetal.

Nu uita nici de efectul pozitiv al mişcării, mergi la înnot, plimbă-te prin parc sau cu bicicleta.

Mai multe