Dieta vegetariană te ajută să slăbeşti
Dacă vrei ca rezultatele dietei să fie spectaculoase, bea zilnic cel puţin doi litri de apă şi urmează întocmai regimul de mai jos.
Ziua 1
Mic dejun: 150 g cereale integrale şi un pahar cu suc de fructe
Gustare: o ceşcuţă cu prune uscate
Prânz: 300 g fasole verde înăbuşită cu salată de roşii
Gustare: două mere
Cină: un bol mic cu salată de crudităţi
Ziua 2
Mic dejun: o felie de pâine neagră cu zacuscă
Gustare: un grepfrut roşu
Prânz: 250 g sote de mazăre şi salată de varză
Gustare: o pară
Cină: doi cartofi copţi
Ziua 3
Mic dejun: două felii de pâine neagră cu pateu vegetal
Gustare: o portocală şi o ceşcuţă cu prune uscate
Prânz: 300 g conopidă înăbuşită şi 150g ciuperci la cuptor
Gustare: două mere
Cină: două roşii umplute cu salată de vinete
Ziua 4
Mic dejun: două felii de pâine neagră cu ceai
Gustare: o banană
Prânz: 150 g orez fiert şi salată verde cu o linguriţă de ulei şi zeamă de lămâie
Gustare: 150 g iaurt de soia
Cină: 300g mâncare de spanac şi salată de roşii
Ziua 5
Mic dejun: două felii de pâine integrală sau neagră prăjită cu marmeladă
Gustare: doi kiwi şi o ceşcuţă cu prune uscate
Prânz: 200 g dovlecei la cuptor
Gustare: un măr
Cină: 250 g salată de morcovi cu stafide
Ziua 6
Mic dejun: 150 g cereale integrale cu o cană cu iaurt de soia
Gustare: o ceşcuţă de caise uscate
Prânz: 250 g de mazăre înăbuşită şi salată de roşii
Gustare: orez expandat
Cină: doi cartofi copţi cu salată de legume
Ziua 7
Mic dejun: 150 g cereale integrale cu un pahar de suc de fructe
Gustare: un fruct
Prânz: 40 g orez cu legume
Gustare: o portocală
Cină: 250 g ciuperci la cuptor.
Trucuri pentru detoxifiere
Dimineaţa, înainte de a mânca şi de a te spăla pe dinţi, ţine câteva minute pe limbă o lingură cu ulei de floarea-soarelui. Acesta absoarbe toxinele acumulate în gură pe parcursul nopţii.
Spală-te pe dinţi, având grijă să-ţi cureţi bine limba şi obrajii. După aceea, tot pe stomacul gol, bea un pahar mare cu apă plată, în care ai stors puţină lămâie.
Dacă ai probleme cu tranzitul intestinal, bea o cană cu apă în care ai pus la macerat de cu seară o lingură de tărâţe proaspete sau poţi lua o linguriţă cu miere de albine. Este indicat să iei micul dejun abia după o jumătate de oră.