Dieta pentru menţinerea sănătăţii creierului

14 iunie 2012   Diete

Redu consumul de zaharuri rafinate

Specialiştii ne atenţionează că pentru a avea o minte sănătoasă trebuie să acordăm atenţie alimentaţiei de zi cu zi. Anumite alimente nesănătoase precum zaharurile rafinate cresc inflamaţia celulară şi reduc fluxul de sânge la nivelul creierului, motiv pentru care este recomandat să le consumăm în cantităţi mici sau chiar deloc.

Fructele de soc reduc inflamaţiile

Pe de altă parte, este indicat să includem în dietă fructe de soc, deoarece sunt bogate în quercitină, un antioxidant care este vital pentru buna funcţionare a creierului. La fel ca şi afinele şi căpşunile, fructele de soc ajută la reducerea inflamaţiilor de la nivelul celulelor creierului.

Sfecla creşte performanţele mentale

Pentru menţinerea sănătăţii creierului, specialiştii spun că este bine să consumăm şi sfeclă, deoarece are numeroase beneficii asupra minţii. Studiile arată că nitraţii naturali care se găsesc în compoziţia sfeclei îmbunătăţesc fluxul sangvin de la nivelul creierului, contribuind astfel la creşterea performanţelor mentale.

Sucul de legume oferă nutrienţi importanţi

O bună cale de a asimila nutrienţi importanţi pentru buna funcţionare a creierului este să bei sucuri preparate din legume proaspete. Consumul unui pahar cu suc din legume în fiecare zi, te va ajuta să te menţii în formă atât la nivel fizic, cât şi psihic.

Nucile pecan reduc riscul degenerării neuronale

Nucile pecan sunt cea mai bună sursă de antioxidanţi, motiv pentru care trebuie incluse în dieta de zi cu zi. De asemenea, acestea conţin acizi graşi Omega-3 care au un rol important în încetinirea degenerării neuronale.

Mai multe