Dieta japoneză: cum să slăbim sănătos

18 martie 2016   Diete

u trebuie să vă gândiţi că de acum va trebui să învăţaţi noi tehnici de preparare a mâncărurilor, ci puteţi doar să vă bazaţi pe elementele principale ale dietei japoneze pentru a beneficia de proprietăţile care ajută la slăbit şi o viaţă sănătoasă. Un alt secret este faptul că în momentul în care mâncăm mai încet, creierul are timp să proceseze senzaţiile de foame şi de saţietate.

Ce alimente se consumă în dieta japoneză? Orez – acesta este vedeta dietei japoneze. Este recomandat să consumaţi cantităţi mici de orez pe parcursul unei zile, preferabil inclus în diferite feluri la fiecare masă. Datorită faptului că are în compoziţie carbohidraţi complecşi, orezul ne oferă senzaţia de saţietate. Aveţi grijă să îl gătiţi cât mai sănătos, de preferinţă la abur. Legume – printre alimentele cele mai des întâlnite în alimentaţia japonezilor se numără: muguri de bambus, morcovi, ardei graşi sau iuţi, mazăre, roşii, ridichi, napi, ciuperci. Fie că le fierbeţi şi le asezonaţi cu un sos delicios, le fierbeţi la aburi sau le faceţi la cuptor, important este să păstraţi proprietăţile nutritive ale acestora şi să le diversificaţi de fiecare dată.

Citeşte continuarea materialului pe totuldespremame.ro

Mai multe