Dieta de 5 zile cu mere

1 septembrie 2016   Diete

Dieta a fost creată de nutriţionistul american Tammi Flynn, după ce a constatat că una dintre pacientele sale mânca înainte de fiecare masă un măr, fără să schimbe nimic din alimentaţia ei obişnuită.

La fiecare masă trebuie să ai surse de proteine slabe, deoarece acestea scad pofta de mâncare şi facilitează scăderea în greutate. Trebuie să bei cel puţin 2 litri de apă pe zi. După cele cinci zile, regimul se poate continua (din nou cu ziua 1), până la maximum 2 săptămâni, după care se face o pauză de o săptămână şi se reia.

Îţi aduce un plus de fibre

Prin faptul că duce la o scădere sănătoasă în greutate, este o dietă pe termen lung ale cărei efecte se menţin în timp.

Prin consumarea unui măr înainte de masă se urmăreşte apariţia senzaţiei de saţietate, astfel că atunci când treci la felul următor, foamea se mai potoleşte.

Indiferent ce mănânci la felul principal, mărul îţi asigurăm o cantitate suficientă de fibre vegetale pentru o buna digestie. Se încurajează şi deprinderea unor obiceiuri alimentare bune, care să includă zilnic consumul de fructe şi de legume.

Model de dietă Luni

Mic dejun: omletă cu brânză, un măr.

Prânz: piept de pui la grătar, două căni de broccoli la cuptor, jumătate de cană de orez brun fiert, un măr.

Cină: somon la grătar, salată verde, un măr.

Marţi

Mic dejun: 2-3 mere.

Prânz: salată verde cu lămâie sau oţet, brânză degresată, puţină sare.

Cină: 2-3 mere.

Miercuri

Mic dejun: o felie de pâine integrală, o felie de şuncă şi un măr.

Prânz: o salată verde mare cu morcovi şi ceapă.

Cină: mere.

Joi

Mic dejun: o felie de pâine integrală cu o felie de şuncă şi un măr.

Prânz: salată de legume fierte, fără cartofi, ton natural cu lămâie.

Gustare: un măr.

Cină: cereale cu lapte degresat.

Vineri

Mic dejun: un măr, un ou prăjit, o felie de pâine integrală.

Prânz: o salată de legume crude, carne la cuptor.

Cină: mere.

Mai multe