Dieta de 2 zile, mai indicată decât cea de o săptămână
Spre deosebire de restul dietelor, după cele două zile în care se mănâncă doar fructe, legume şi carne slabă, persoanele pot să consume în restul săptămânii alimentaţia obişnuită.
Cercetarea a fost realizată pe 115 femei, care au ţinut pe perioada studiului trei tipuri de dietă. Prima echipă a consumat două zile din săptămână doar 650 de calorii pe zi (fără carbohidraţi, pâine sau cartofi), iar cea de-a două echipă a evitat timp de două zile carbohidraţii, fără a avea o limită a caloriilor.
Femeile din cea de-a treia echipă au consumat 1.500 de calorii pe zi (2 zile), fără a consuma grăsimi sau alcool. După trei luni, participantele au slăbit între 2 şi 4 kilograme, fără a avea parte de alte probleme de sănătate.
,,Persoanele care ţin o dietă mai strictă două zile pe săptămână au mai multe şanse să slăbească sănătos decât cele care urmează dietă una sau două săptămâni la rând”, a precizat Michelle Harvie, medic la Centrul Medical de Prevenţie a Cancerului Mamar ,,Genesis”, din cadrul Spitalului Universitar Manchester (Marea Britanie).