Dieta celor 21 de zile
Nu este deloc recomandat să ţii diete drastice care să te priveze fie de proteine, fie de carbohidraţii buni. Un nutriţionist în baza unei analize amănunţite a istoricului tău medical te poate îndruma să ţii o dieta personalizată.
Nu ar strica să cunoşti ce presupune fiecare dieta în parte şi care sunt avantajele şi dezavantajele fiecăreia, căci este bine să fii informat. Această dietă a doctorului Oz îţi propune să slăbeşti sănătos şi să te încarci cu energie, reducând riscul de boli cronice.
Mic dejun cu ceai Oolong
Începe ziua cu o cană de ceai Oolong denumit „dragonul negru“. Atenţie, acesta nu e un ceai negru ci se află la graniţa dintre cel verde şi cel negru. Acest ceai chinezesc este răspândit în întreaga lume, fiind foarte apreciat datorită complexului mare de antioxidanţi, catechine şi nu în ultimul rând este de mare ajutor în lupta împotriva radicalilor liberi. Ceaiul ajută la slăbit fiindcă are în componenţă polinefenoli care au rolul de a stopa acţiunea enzimelor care sunt responsabile de acumularea de grasimi în organism. Tot acest lichid reduce afecţiunile apărute la nivelul stomacului. De asemenea, scade colesterolul, accelerează metabolismul şi ajută la stabilizarea zahărului din sânge.
După ce bei ceaiul Oolong, mănâncă timp de 3 săptămâni dimineaţa, o jumătate de avocado cu cereale integrale.
De la prânz şi cină nu lipsesc proteinele vegetale
Pentru prânz şi cină renumitul Dr. Oz recomandă să ai mese bazate pe legume bogate în proteine: fasole, felurite seminţe organice, tofu (din soia), tempeh-ul ( mix de boabe întregi de soia, cu cereale întregi: grâu, mei ori orez. Ele sunt lăsate la fermentat şi apoi presate într-un baton).
Pe lângă acestea ar trebui să mănânci o cantitate variată de legume fără amidon: castraveţi, salată verde, zarzavaturi, spanac, ştevie, leurdă, sparanghel, varză, morcovi, ridichi, ţelină, usturoi, ceapă, ardei, fasole verde, vinete, broccoli, conopidă, praz, gulii, roşii, sfeclă, dovleac, andive.
De ce trebuie să fie fără amidon? Deoarece au un nivel scăzut de calorii şi carbohidraţi şi au un procent mare de fibre şi vitamine.
Gustările
Nu te gândi că este vorba de snacksuri sau dulciuri ci vorbim aici despre fructe şi legume. Da, ai voie să mănânci în fiecare zi între mese, 2 porţii de fructe ori o porţie de oleaginoase crude (alune, migdale). Nu uita că poţi mânca şi legume fără amidon între mesele principale ale zilei!
Carnea
Poţi consuma alimente din proteine animale (pui, peşte, carne roşie) doar de două ori pe săptămână. Faptul că trebuie să mănânci puţină carne te ajută să previi foarte multe boli, precum cele cardiovasculare ori diabetul. De altfel, acest obicei combate obezitatea.Cafea
Uleiul
La capitolul uleiuri ai voie să foloseşti pentru prepararea soteurilor sau a salatelor, 2 linguriţe de ulei de măsline, o dată pe zi.
Lactatele
Ca şi în cazul cărnii, şi aici ai restricţii, astfel că ai voie lapte şi brânză doar de 2 ori pe săptămână. Este valabil şi pentru ouă.
Ce nu ai voie
Limitează-te la o cafea pe zi, dimineaţa. Deşi, dacă bei ceaiul de mai sus, care conţine şi cofeină, nu mai ai nevoie şi de cafea. Nu consuma nimic din ceea ce conţine zahăr sau îndulcitori artificiali. Nu ai voie sub nicio formă alimente procesate şi alcool.
Nu uita să bei zilnic 2 litri de apă, să facă sport şi să dormi în fiecare noapte 8 ore!